İÇ HABERLER
okuma süresi: 9 dak.

Vatandaş: "KKTC, bu haliyle bu nüfusu kaldıramıyor!"

Vatandaş: "KKTC, bu haliyle bu nüfusu kaldıramıyor!"

Hükümetin kurulduktan hemen sonra Aralık 2018'de yapılacağını vadettiği ancak bunun için ayırdığı bütçesini döviz krizi nedeniyle başka bir tarafa aktarmak zorunda kaldığı nüfus sayımının ne olacağı belli olmazken farklı kurum ve devlet yetkililerinin ifade ettiği nüfusa ilişkin rakamlar vatandaşın kafasını karıştırdı…

Yayın Tarihi: 10/03/19 09:10
okuma süresi: 9 dak.
Vatandaş: "KKTC, bu haliyle bu nüfusu kaldıramıyor!"
A- A A+

Halk, her ne olursa olsun ülkenin mevcut sirkülasyon ve nüfusu kaldıramadığı görüşünde…

  • Mustafa Akman: "Benim tahminim 800 bin yaşayan insan var; ülkemiz alana sıkıştı, insanları yığdılar, KKTC bu nüfusu kaldıramıyor"
  • Mehmet Sonap: "650 bin kişinin yaşadığını tahmin ediyorum, kurumlar nüfusu kaldıramıyor, denetimleri yapılmıyor"
  • Cumali Avşar: "1 milyondan fazla insan yaşıyor, KKTC mevcut yaşayan insan sayısını kaldıramıyor"
  • Cemal Kanatlı: "Nüfusumuzu bile bilmememiz çok büyük bir ayıptır, devletimizin başındakiler, işin ehli değiller"
  • Derviş Dizliklioğlu: "Bir ülke nüfusunu bilmezse, o memleketten hiçbir şey olmaz, KKTC'ye mevcut yaşayan insan yetmiyor"
  • Hasan Karakaş: "Nüfus tahminleri farklı; trajikomik bir durum, KKTC artık bu nüfusu kaldıramıyor"
  • Kamil Erdoğan Meren: "600 bin civarında kişi yaşıyordur, KKTC 15 milyon nüfusu bile kaldırır"
  • Veysel Sönmez: "400-500 bin civarı insan yaşıyordur, sıkıştık, nüfusu kaldıramıyoruz"
  • Eser Ecevit: "800 bin kişi vardır diye düşünüyorum, dar alana sıkıştık"

Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Hükümetin kurulduktan hemen sonra Aralık 2018'de yapılacağını vadettiği ancak bunun için ayırdığı bütçesini döviz krizi nedeniyle başka bir tarafa aktarmak zorunda kaldığı nüfus sayımının ne olacağı belli olmazken farklı kurum ve devlet yetkililerinin ifade ettiği nüfusa ilişkin rakamlar vatandaşın kafasını karıştırdı…

Halk, her ne olursa olsun ülkenin mevcut sirkülasyon ve nüfusu kaldıramadığı görüşünde…


Mustafa Akman: "Benim tahminim 800 bin yaşayan insan, ülkemiz alana sıkıştı, insanları yığdılar, KKTC bu nüfusu kaldıramıyor"

"Son yapılan sayımlarda KKTC'nin nüfusunun 280 bin civarında diye biliyordum. Ama Serdar Beyin açıklamasından sonra, acaba memlekette kaç kişi vatandaş yapıldı diye düşündüm. Buradaki nüfusun üstünde mi vatandaş sayısı merak ediyorum. Serdar Beyin söylediği, acaba kimlik sahibi mi 800 bin, yoksa adada yaşayan insan sayısı mı? Merak ediyorum bir vatandaş olarak. Serdar Beyden tekrar açıklamasını istiyorum. Benim tahminim 800 bin yaşayan insan vardır belki, ama kimlik sahibi olan kişi sayısının 500 bin civarında olduğunu tahmin ediyorum. Nüfusumuzda bir belirsizlik var ve nereye kadar böyle gidecek diye merak ediyorum. Bu adanın kapasitesi belli, iş kapasitesi de belli. Bence ülkemiz dar bir alana sıkıştı. Dar bir alana insanları yığdılar zaten. KKTC bu nüfusu kaldıramıyor"


Mehmet Sonap: "650 bin kişinin yaşadığını tahmin ediyorum, kurumlar nüfusu kaldıramıyor, denetimleri yapılmıyor"

"Serdar Beyin 800 bin tahminine katılıyorum. Nüfusumuz şu anda o civarlardadır. Ben 650 bin kişinin KKTC'de yaşadığını tahmin ediyorum. Bizim devlet dairelerimiz, yolarımız, hastanelerimiz 250 bin kişiye göre yapıldı. Artık bu kurumlar, şimdiki nüfusu kaldıramıyor. Acile girdiğimizde 1 saatte sıramız geliyor. Önlem alınması gerekir, aksi halde her şey daha kötü olabilir. Okullarda, çocuğumuza boş yer bulamıyoruz, başka okullara gönderiyorlar. Artık bu nüfusu kaldıramıyoruz. Ülkeye giriş-çıkış denetimleri yapılmıyor. Herkes girebiliyor, sorma geç hanına döndük. Yılarca bunu konuşuyoruz, ama hiçbir şey değişmiyor"


Cumali Avşar: "1 milyondan fazla insan yaşıyor, KKTC mevcut yaşayan insan sayısını kaldıramıyor"

"Bence ülkemizde 1 milyondan fazla insan yaşıyor. Aşırı derecede halk var ve bundan dolayı kimse kazanamıyor. KKTC mevcut yaşayan insan sayısını kaldıramıyor. Hastanelerimiz yetersiz, devlet daireleri yetersiz. Hastanelerde sırat köprüsü gibi insan var. Giriş-çıkışlar denetlenmeli. Her önüne gelen vatandaş yapılmamalı. Devlet daireleri, Türkiye'deki gibiyenilenmeli. Devletimiz artık bunları duymalı"


Cemal Kanatlı: "Nüfusumuzu bile bilmememiz çok büyük bir ayıptır, devletimizin başındakiler, işin ehli değiller"

"Vatandaş olarak, iki devlet biriminin birbirine zıt rakamlar söylemesine hayret ediyorum. Nüfusumuzu bile bilmememiz çok büyük bir ayıptır. Bence 800 bin kişinin üzerinde yaşayan insan var Kuzey Kıbrıs'ta, bir milyon kişi olduğunu tahmin ediyorum. Mevcut koşullarda devletimiz adama göre iş değil, işe göre adam tayin ederse, mevcut nüfus azdır bile. Bu durumlara üzülüyorum. En azından seçim listelerine bakıp bir rakam söylesinler. Devletimizin başındakiler, maalesef işin ehli değiller. Liyakat sistemi olmalı bana göre"


Derviş Dizliklioğlu: "Bir ülke nüfusunu bilmezse, o memleketten hiçbir şey olmaz, KKTC'ye mevcut yaşayan insan yetmiyor"

"İki devlet kurumunun da söylediği doğru değildir bence. Benim görüşüm bir milyondan fazla kişi yaşıyor. Bunu araç sayısı veya kimliklerden çıkarabilirler. Bir ülke nüfusunu bilmezse, o memleketten hiçbir şey olmaz. KKTC'ye mevcut yaşayan insan yetmiyor, kaldıramıyoruz. Nüfusu bilmemiz lazım ki; ona göre plan yapalım. Önemli olan nüfusu bilmek. Ayrıca ülkeye girenin ve çıkanın haddi, hesabı yok. Giriş-çıkışlarda denetim yok. Sorma gir hanına döndük. Herkes girip çıkıyor. Kimlikle giriş kaldırılmalı, pasaport ile girilmeli. Kimlikle girilse bile, bilgiler alınıp denetim altında tutulmalı. Mevcut nüfusu kaldıramıyoruz, devlet kurumları verimli hizmet yapamıyor. İcraat göremiyorum. Memurlar ne zaman gitsem toplantıdalar, iş yapan yok, kontrol edilmesi gerekir"


Hasan Karakaş: "Nüfus tahminleri farklı; trajikomik bir durum, KKTC artık bu nüfusu kaldıramıyor"

"Herkesin nüfus tahmini farklı. Trajikomik bir durum; bu kadar küçük bir yerde nüfusumuzu bilmemek, gerçekten ayıp. Çin nasıl sayıyor ülkesini, Allah korusun bizde o kadar nüfus olsa nasıl sayacağız? Bu nüfus tartışmaları, bence giriş-çıkışlardaki denetimsizlikten meydana geliyor. İşler Arap saçına dönmüş durumda. Doğru düzgün çalışan resmi kurum yok. 270 bin kişiye göre devlet kurumları yapılıyor ve 270 bin kişiye göre memur var, ancak 800 bin diyorlar. Sen 270 bin kişiye göre devlet kurumlarını yapar ve 800 bin kişi dersen, ülke tabi ki bu nüfusu kaldıramaz. KKTC artık bu nüfusu kaldıramıyor"


Kamil Erdoğan Meren: "600 bin civarında kişi yaşıyordur, KKTC 15 milyon nüfusu bile kaldırır"

"300 bin vatandaş var, 100 bin öğrenci var, işçi var. Dolayısıyla toplamda 600 bin civarında kişi yaşıyordur. Bence Kuzey Kıbrıs 15 milyon nüfusu kaldırır. Memurumuz var, ama iş yapan yok. Bizim ülkemiz çok güzel. Huzur içerisinde yaşıyoruz. Ülkemden memnunum, refah ve bolluk içerisinde yaşıyoruz, işsizlik de yok. İyi idarecileri seçebilirsek, geleceğimiz parlak olur"


Veysel Sönmez: "400-500 bin civarı insan yaşıyordur, sıkıştık, nüfusu kaldıramıyoruz"

"Ben Serdar Beye katılmıyorum bu konu hakkında. Bence 200 binlik nüfusu zor idare ediyoruz. 300 bin kişi kimlikli kişi vardır. Fazla nüfus olacağını sanmıyorum, sanırım 400-500 bin civarı insan yaşıyordur. Sıkıştık, nüfusu kaldıramıyoruz. Bence hiçbir şey normal ilerlemiyor. Daha fazlasını kaldıramaz, yasaların kesinlikle güncellenmesi gerek. Bu şartlarda, bu nüfusu da kaldıramıyoruz"


Eser Ecevit: "800 bin kişi vardır diye düşünüyorum, dar alana sıkıştık"

"DPÖ'nün söylediği, herhalde vatandaş olanların sayısıdır. Toplamda yaşayan kişi sayısını 800 bin kişi vardır diye düşünüyorum. Vatandaş olanların sayısı belli, turistler, öğrenciler falan var. İstenirse kabaca nüfus sayımı yapılabilir. Biraz dar alana sıkıştık. Güney Kıbrıs'ta dar bu duruma göre, ancak bizde bazı aksaklıklar var. Okul, hastane sayısı yetersiz. Devletin başındakilerinin bu konuyu düşünmesi gerekiyor"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.