EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

GAÜ'lü akademisyen Demir: "Türk Kahvesi, Türk kültürüyle ismi bütünleşen bir içecek halini almıştır"

GAܒlü akademisyen Demir: “Türk Kahvesi, Türk kültürüyle ismi bütünleşen bir içecek halini almıştır”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Demir, Türk Kahvesi'nin Türk kültüründe ki yeri ve tarihi hakkındaki araştırmaları hakkında açıklamada bulundu.

Yayın Tarihi: 11/03/19 09:58
okuma süresi: 2 dak.
GAܒlü akademisyen Demir: “Türk Kahvesi, Türk kültürüyle ismi bütünleşen bir içecek halini almıştır”
A- A A+
Yrd. Doç. Dr. Erkan Demir, uzmanlık yaptığı alanın Türk Dili, Türk kültürü olduğunu belirterek, Türk Kahvesinin tarihi zenginliği ve geçmişi hakkında açıklamalarda bulundu. Demir, kültürümüzde ve günümüzde Türk Kahvesinin yerinin ayrı olduğu belirtilerek; Türk Kahvesinin Kıbrıs'da da çok revaçta ve çok fazla tüketildiği belirtti.

Demir, Türk Kahvesinin Tarihi hakkında; "Türk Kahvesi, Türk kültürüyle ismi bütünleşen bir içecek halini almıştır. Adeta bizim dünyaya hediye ettiğimiz bir içecek haline geldi ve bugün dünyada da en çok sevilen ve en çok tüketilen bir içecektir. Kahve bitkisinin ana vatanı Etiyopya'dır, Türkiye'de yetişmiyor. Ortaya çıkışında Sufii dervişlerin büyük rolü olmuştur" dedi.

Erkan Demir, Kahvenin daha sonradan ticari ve hac yollarıyla farklı ülkelere de getirildiğini vurguladı. Türk Kahvesinin hazırlanma yöntemlerinin geniş olduğunu belirten Demir; "Türk kahvesi bugün bildiğimiz modern anlama Türkler tarafından geçirilmiş ve ismini de bu yönden almıştır" ifadelerini kullandı.

Demir, Türk Kahvesinin makbul olanın ağır ateşte pişmesi ve ince öğütülmüş olması gerektiğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.