ADLİ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

İşkenceci üvey baba 1 yılla kurtuldu

İşkenceci üvey baba 1 yılla kurtuldu

8 yaşındaki üvey oğluna kızgın şişle işkence yapıp defalarca döven Mustafa Duman yalnızca 1 yıl hapse mahkum oldu. Mağusa Ceza Mahkemesi'nde "ciddi darp" davasından yargılanan ve suçunu kabul eden üvey baba Duman ile ilgili anlatılan detaylar ise tüyler ürperticiydi ve 2012 yılında toplumu derinden sarsan Mustafa Diker cinayetine giden süreci akıllara getirdi...

Yayın Tarihi: 12/03/19 08:30
okuma süresi: 6 dak.
İşkenceci üvey baba 1 yılla kurtuldu
A- A A+
  • Sanığı aleyhinde getirilen davadan suçlu bulduğunu açıklayan Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Umut İnan, yasa koyucunun söz konusu suç için 3 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü belirterek, kişilerin Anayasa tarafından korunan vücut bütünlüğü hakkının mahkeme tarafından dikkate alınarak bu tür suçların önlenmesi için caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini söyledi…
  • Çocuğun yaşının küçük oluşunun ve sanığın çocuğun üvey babası oluşunun Mustafa Duman aleyhinde ağırlaştırıcı sebep olduğunu belirten İnan, sanığa işlediği suçun ciddiyeti ile orantılı ve kamu menfaati ile cezaların caydırıcılığını da gözeterek verilebilecek en uygun cezanın hürriyeti bağlayıcı ceza olduğunu ifade etti. İnan, Mustafa Duman'ı 1 yıl hapis cezasına mahkûm ettiğini açıkladı.
  • Öte yandan küçük çocuğun öz babası Adil Babaoğulları'nın Denizli'de kameralar karşısına geçerek anlattığı olayın Türkiye medyasında yer alması üzerine Kasım 2017 tarihinde ortaya çıkan olayda Duman, Sosyal Hizmetler Dairesi'nin şikâyeti üzerine polis tarafından tutuklanmıştı. Aleyhinde "ciddi darp" davası bulunan üvey baba Mustafa Duman tutuksuz yargılanmıştı.

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

8 yaşındaki çocuğa kızgın şişlerle işkence yapan üvey baba Mustafa Duman dün Mağusa Ceza Mahkamesi'nde yargılandı. Küçük çocuğun öz babası Adil Babaoğulları'nın Denizli'de kameralar karşısına geçerek anlattığı olayın Türkiye medyasında yer alması üzerine 17 Kasım 2017 tarihinde ortaya çıkan olayda Duman, Sosyal Hizmetler Dairesi'nin şikâyeti üzerine polis tarafından tutuklanmıştı. Aleyhinde "Ciddi darp" davası bulunan üvey baba Mustafa Duman, tutuksuz yargılanırken dün Duman hakkındaki karar açıklandı. Aleyhindeki suçu kabul eden Duman 1 yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Umut İnan, "Ciddi darp" davasının ceza yasasında 3 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü ancak suçun 8 yaşındaki bir çocuğa karşı işlenmiş olmasını, sanığın çocuğun üvey babası olmasını, suçun sıcak demirle işlenmesini ve çocuğun bacağında iz kalmasını ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirip suçun ciddiyetini artırdığına vurgu yaptı.

"SANIĞIN İŞLEDİĞİ SUÇ, CİDDİ BİR SUÇTUR"

Hakkında "ciddi darp" davası bulunan ve tutuksuz yargılanan Mustafa Duman, davasını kabul etmesinin ardından suçun niteliği nedeni ile dün Mağusa Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Duman hakkındaki kararı Yargıç Umut İnan okudu. Sanığın itham edildiği davayı kabul ettiğini belirten İnan, İddia Makamı'nın olgularına göre özetle sanığın üvey oğlunun bacaklarına sıcak şiş ucu bastırıp elleri ile çocuğun vücudunun çeşitli yerlerine vurarak küçüğü ciddi şekilde darp ettiğini kaydetti. Sanığı aleyhinde getirilen davadan suçlu bulduğunu açıklayan İnan, yasa koyucunun söz konusu suç için 3 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü, bundan da sanığın işlediği suçun ciddi bir suç olduğunun anlaşıldığını belirtti.

İnan, kişilerin Anayasa tarafından korunan vücut bütünlüğü hakkının mahkeme tarafından dikkate alınarak bu tür suçların önlenmesi için caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini söyledi. Suçun işleniş şeklinin dikkate alınarak iyi bir değerlendirmeye tabi tutulması gerektiğini ifade eden İnan, sanığın demir şiş kullanarak küçük çocuğa eylemli saldırıda bulunmasını sanık aleyhine ağırlaştırıcı bir unsur olarak dikkate aldığını kaydetti. Çocuğun yaşının küçük oluşunun ve sanığın çocuğun üvey babası oluşunun Mustafa Duman aleyhinde ağırlaştırıcı sebep olduğunu belirten İnan, sanığa işlediği suçun ciddiyeti ile orantılı ve kamu menfaati ile cezaların caydırıcılığını da gözeterek verilebilecek en uygun cezanın hürriyeti bağlayıcı ceza olduğunu ifade etti. İnan, Mustafa Duman'ı 1 yıl hapis cezasına mahkûm ettiğini açıkladı.

İŞKENCEYİ ÖZ BABA TÜRKİYE MEDYASINA ANLATTI

Olay 8 yaşındaki çocuğun okulunda yaşanan bir sorun nedeni ile 17 Kasım 2017 tarihinde polise ve Sosyal Hizmetler Dairesi'ne haber edilmesinin ardından ortaya çıkmıştı. Üvey babasından işkence gören küçük Sosyal Hizmet Dairesi görevlileri tarafından alınarak anneannesinin bakımına verilmişti. Hafta sonu durumdan bihaber olan anneannesinin gözetiminde olduğu sırada banyo yaptırılmak üzere kıyafetleri çıkarılan küçüğün bacaklarındaki şiş izlerini gören dayı Hakan T. ve küçüğün teyzeleri şok geçirdi. Olay tarihinde 8 yaşında olan çocuğa sorulduğu zaman ise üzerine çiş yaptığı için üvey babası Mustafa Duman'ın bacaklarını yaktığını söylemesi üzerine ailenin durumdan haberi olmuştu. Üvey baba Duman olay ile ilgili soruşturma başlatan polis ekiplerine 8 yaşındaki küçüğün bacaklarındaki izleri kendisinin yapmadığını söylemesi üzerine ilk etapta serbest bırakılmıştı. Dayı Hakan T.'nin küçük çocuğun bacağındaki izleri fotoğraf çekerek Denizli'de bulunan baba Adil Babaoğulları'na göndermesi üzerine ise, olay ise Türkiye medyasında geniş yer buldu.


#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.