EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Trafik Eğitim Parkı'nda, çocuklar için trafik eğitimlerine başlandı

Trafik Eğitim Parkı'nda, çocuklar için trafik eğitimlerine başlandı

Trafik Eğitim Parkı'nda, her yıl olduğu gibi bu yıl da, Mart ayı boyunca Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'na bağlı okullar ile özel okulların okul öncesi ve anasınıf öğrencilerine yönelik trafik eğitimleri verilmeye başlandı.

Yayın Tarihi: 13/03/19 16:14
okuma süresi: 2 dak.
Trafik Eğitim Parkı'nda, çocuklar için trafik eğitimlerine başlandı
A- A A+

Trafik Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Trafik Eğitim Parkı'nda okul öncesi öğrencileri için düzenlenen teorik ve pratik trafik eğitimlerine, Fazıl Plümer Anaokulu, Osman Türkay Anaokulu, Şht. Mehmet Eray İlkokulu Anasınıf ve 4 yaş grubu ile Gülenyüzler Anaokulu öğrencilerinin katıldığı ve eğitimlerinin tamamlandığı kaydedildi.

Eğitim talebinde bulunan diğer özel okulların ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Anaokulların da eğitimlerinin Mart ayı boyunca süreceği belirtildi.

Verilen eğitimlerde; çocukların araç içerisinde arkada, kendi çocuk koltuklarında oturmaları, emniyet kemerini takmaları, yanlarındaki büyüklerinin elini tutarak kaldırımın iç kısmında yürümeleri, yaya geçidi veya trafik ışıklarının bulunduğu yerlerden yine yanlarındaki büyüklerinin elini tutarak geçmeleri ve bisiklet, paten, scooter sürerken güvenlik donanımları olan kask, dizlik ve dirseklik takmalarının önemli olduğu vurgulandı.

Sınıfta verilen teorik bilgilerin pekiştirilmesi amacıyla, ders bitiminde trafikle ilgili kısa bir çizgi film izleyen öğrenciler; daha sonra parkur içerisinde araçları kullanarak pratik eğitim yaptılar.

2017 – 2018 Öğretim Yılı'nda, 987 okul öncesi ve anasınıf öğrencisine eğitim veren Trafik Eğitim Parkı, bu yıl, 2018 – 2019 Öğretim Yılında binin üzerinde öğrenciye eğitim vermeyi hedefliyor.

Açıklamada, Mart ayı boyunca anaokul ve okul öncesi öğrencileri için Trafik Eğitim Parkı'nda düzenlenen teorik ve pratik trafik eğitimlerine ilgi duyan okul müdürlükleri, 2277120 numaralı telefondan Trafik Eğitim Parkı ile irtibata geçerek randevu alabilecekleri kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.