EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

DAÜ mezunu Qatar Airways Müdürü Ziya Ediz Gürsan konferans verdi

DAÜ mezunu Qatar Airways Müdürü Ziya Ediz Gürsan konferans verdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunlarından, Katar ulusal havayolu Qatar Airways'in Doha'daki Genel Merkezi'nde Fiyatlandırma Müdürü olarak görev yapan Ziya Ediz Gürsan, DAÜ'de öğrencilere "Havacılıkta Son Gelişmeler" konulu bir konferans verdi.

Yayın Tarihi: 13/03/19 18:00
okuma süresi: 4 dak.
DAÜ mezunu Qatar Airways Müdürü Ziya Ediz Gürsan konferans verdi
A- A A+

DAÜ Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (MİKA) tarafından organize edilen 7. Kariyer Günleri çerçevesinde adamıza gelen Gürsan'ı, öğrenciler büyük bir dikkatle dinledi. Gürsan, DAÜ'de sadece İngilizce ve kaliteli bir eğitim almadığını, aynı zamanda yabancı kültürleri de yakından tanıma olanağını bulduğuna değinerek; uluslararası kariyer yapmak için en önemli unsurlardan olan bu özellikleri öğrencilerine sağlayan DAÜ'ye ve bölümüne teşekkür etti.

DAÜ Endüstri Mühendisliği BölümüBaşkanı Doç.Dr. Gökhan İzbırak'ın verdiği bilgiye göre Endüstri Mühendisleri ile İşletme Mühendisleri sanılanın aksine sadece her tür ürünün imalatının yapıldığı fabrikalarda değil, ayni zamanda hizmet sektöründe (danışmanlık, ulaşım, enerji, lojistik, finans, bankacılık, hastaneler, marka yöneticiliği, yazılım, turizm, eğitim, telekomünikasyon, pazarlama, insan kaynakları vs.), inşaat firmalarında ve çıkarma (extraction of petroleum, natural gas, mine etc.) sektöründe de başarıyla yöneticilik yapmakta ve firmaların daha az harcama ile daha çok ve daha kaliteli ürün ve hizmet sunmalarına katkıda bulunmaktadırlar.

Çift Anadal programları ile başarılı öğrencilerine Makine Mühendisliği ya da İşletme (Business Administration) diploması alabilme olanağını da sağlayan DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü, Türkiye'nin sadece 5 üniversitesinde bulunan ABET akreditasyonuna da sahiptir (abet.org). İlk mezunlarını verdiği 1998 yılından itibaren imalat, hizmet, inşaat ve çıkarma sektörlerinin marka olmuş ulusal ve uluslararası firmalarında yöneticilik yapmakta olan Endüstri Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği mezunları, ayrıca MIT ve Cambridge gibi dünyanın en ünlü üniversitelerinde lisansüstü programlara da kabul almakta ve yüksek başarıyla mezun olup ayrıca akademisyen olarak da görev yapmaktadırlar.

Ziya Ediz Gürsan Kimdir?

2006 yılında DAÜ Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olup, 2007 yılında Alman Lufthansa ile Türk Hava Yolları'nın ortaklığı olan SunExpress Havayolları Gelir Yönetimi bölümünde kariyerine başladı. Her yıl terfi alarak 4 yıl gibi kısa bir sürede SunExpress Havayolları'nın Gelir Yönetimi Müdürü olan Gürsan, 3 yıl bu pozisyonda başarı ile görev yaptıktan sonra da 2014 yılında AtlasGlobal Havayolları'na geçerek firmanın Gürcistan Ülke Yöneticisi (Country Manager of Georgia) olarak Tiflis'te görev yapmaya başladı. Yaklaşık 2 yıl bu görevi başarı ile yaptıktan sonra AtlasGlobal'in İstanbul Genel Merkezi'nde Fiyatlandırma Yöneticiliği görevine getirilen Ziya Ediz Gürsan, aldığı teklifi değerlendirerek 15 Ekim 2018 tarihinden itibaren Katar'ın başkenti Doha'da Katar'ın devlet havayolu kuruluşu Qatar Airways'de Fiyatlandırma Müdürü olarak yeni görevine başladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.