İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Bayır kardeşler çalıntı aracı parçalayıp satacakken yakalandı

Bayır kardeşler çalıntı aracı parçalayıp satacakken yakalandı

Kıbrıs'ın Güney'inden araç çalıp KKTC'ye geçirerek parçalayıp satmak isterken tespit edilen Mustafa Bayır ile Cuma Bayır kardeşler tutuklandı.

Yayın Tarihi: 14/03/19 07:37
okuma süresi: 3 dak.
Bayır kardeşler çalıntı aracı parçalayıp satacakken yakalandı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Kıbrıs'ın Güney'inden çaldıkları EEN 484 çift kabin aracı makinistte götürerek parçalatıp satmak isteyen Mustafa Bayır ve Cuma Bayır kardeşler Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi ekipleri tarafından tespit edilerek tutuklandı.

Zanlılar dün " Kanunsuz mal tasarrufu" ve "Gümrüksüz mal tasarrufu" suçlaması ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Polis mahkemede zanlı Mustafa Bayır'ın tasarrufunda ayrıca aracın içinden alındığını düşündüğü 20 Euro 60 cent madeni paranın da bulunduğunu açıklarken, olayın soruşturması kapsamında Güney Kıbrıs ile gerekli yazışmaların yapılması gerektiğine dikkat çekti. Mahkeme polisin yürüttüğü soruşturmanın selameti açısından her iki zanlının da 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

ARACI PARÇALATMAK İÇİN GİTTİKLERİ MAKİNİSTTE YAKALANDILAR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Raif Safa mahkemede verdiği ifadesinde, 13 Mart 2019 tarihinde saat 8:20 sıralarında Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin aldıkları bir bilgide Veyselliler Caddesi'nde bir marketin sağ tarafında bulunan apartmanın önünde Güney Kıbrıs plakalı EEN 484 plakalı şüpheli çift kabin aracın olduğunun öğrenildiğini kaydetti.

Narkotik ekiplerinin aynı gün bölgede pusu görevi gerçekleştirdiğini ifade eden Safa, saat 10:00 sırlarında konu aracın yanına Mustafa Bayır'ın geldiğinin ve aracı çalıştırarak süratli bir şekilde bölgeden ayrıldığının tespit edildiğini belirtti. Mustafa Bayır'ın EEN 484 plakalı aracı bir makinistin önüne park ettiği sırada tespit edilip tutuklandığını belirten Safa, Mustafa Bayır'ın üzerinde yapılan aramada ise 20 Euro 60 cent paranın bulunarak emare alındığını açıkladı. Garaj önünde zanlı Cuma Bayır'ın da tespit edildiğini belirten Safa, Cuma Bayır'ın suçla bağlantısının olduğunun düşünülerek tutuklandığını açıkladı. Safa, yürütülen soruşturma kapsamında zanlıların söz konusu aracı parçalatıp satacaklar yönünde ifade temin edildiğini belirtti.

Alınması gereken ifadelerin olduğuna dikkat çeken Safa, çalıntı araç ile ilgili Güney Kıbrıs ile yazışmaların yapılması gerektiğini söyleyerek zanlıların 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.