İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Tatar: "AP'nin 'Türkiye raporu' haksız ve yanlı"

Tatar: "AP'nin 'Türkiye raporu' haksız ve yanlı"

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raporu ile bu raporda Kıbrıs konusunda yer alanların bölgede Kıbrıs'ta barışa katkı sağlayacak nitelikte olmadığına dikkati çekti.

Yayın Tarihi: 14/03/19 13:42
okuma süresi: 2 dak.
Tatar: "AP'nin 'Türkiye raporu' haksız ve yanlı"
A- A A+
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raporu ile bu raporda Kıbrıs konusunda yer alanların, Kıbrıs'ta barışa katkı sağlayacak nitelikte olmadığına dikkat çekti.

Tatar, "Avrupa Parlamentosu'nun hala Kıbrıs'ta kimin uzlaşmaz olduğunu bile saptayamamasının büyük bir zafiyet olduğunu" kaydetti.

UBP Genel Başkanı Tatar şunları vurguladı:

"Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını tavsiye eden kararı, Rum-Yunan yanlısı, yanlış haksız olduğundan dolayı değersizdir.

Raporda, Kıbrıs Türk halkı için yaşamsal önem taşıyan Türkiye'nin etkin ve fiili garantisinin kaldırılmasına yönelik ifadelerin yer alması, Rum uzlaşmazlığına, saldırganlığına, Güney Kıbrıs'ta ELAM gibi faşist bir partinin parlamentoya girmesine değinilmemesi raporun ne kadar yanlı ve Rum-Yunan yanlısı olduğunun kanıtıdır.

Bu gibi raporlar ne Anavatan Türkiye'yi ne de bizi haklı olduğumuz, hak bildiğimiz doğruları yapmaktan, doğru yolda ilerlemekten alıkoyamaz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.