EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'de "Nöromusküler Hastalıklarda Güncel Fizyoterapi Uygulamaları Çalıştayı" düzenlenecek

LAܒde “Nöromusküler Hastalıklarda Güncel Fizyoterapi Uygulamaları Çalıştayı” düzenlenecek

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından 16-17 Mart 2019 tarihlerinde "Nöromusküler Hastalıklarda Güncel Fizyoterapi Uygulamaları Çalıştayı" gerçekleştirilecek.

Yayın Tarihi: 14/03/19 15:27
okuma süresi: 2 dak.
LAܒde “Nöromusküler Hastalıklarda Güncel Fizyoterapi Uygulamaları Çalıştayı” düzenlenecek
A- A A+
LAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Tedavi Hareketleri Labarotuvarları'nda düzenlenecek çalıştaya Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Karaduman eğitmen olarak katılacak.

Çalıştay iki gün boyunca devam edecek

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gülbin Ergin uygulamalı çalışmada; 08:30-12:30 saatleri arasında Nöromusküler Hastalıkların seyrine göre değerlendirme yaklaşımlarının ele alınacağını, 13:30-17:30 saatleri arasında ise Nöromusküler Hastalıkların seyrine göre yararlanılacak fizyoterapi yaklaşımlarını olgu örnekleri üzerinden modelleme ile çalışılacağını ve eğitmenler tarafından örneklerle işlenecek, katılımcı gruplara uygulama yaptırılıp sonuçlar tartışılarak konuların anlaşılmasının sağlanacağını dile getirdi.

Çalıştayın bilimsel içeriği oldukça dolu ve yoğun

Bilimsel içeriği oldukça dolu ve yoğun olan çalıştayın amacı ile ilgili bilgiler veren Ergin; bu amaçların hem çocuk hem de erişkin grupta engelliliğe yol açan Nöromusküler Hastalık gruplarını tanımak, bu hastalıkların neden olduğu çeşitli düzeylerdeki fonksiyonel yetersizlikleri öğrenmek, bu yetersizliklerin değerlendirilmesi ve fizyoterapi yaklaşımlarını planlayarak uygulama becerisi kazandırmak olduğuna değindi.

Çalıştaya, LAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 4. Sınıf öğrencileri ile mezun fizyoterapistler katılım sağlayabilecek.

Çalıştayın sonunda katılım gösterenlere katılım sertifikası verilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.