İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ-SEN: "Devlet kurumları bilimsel değerlendirmeye ihtiyaç duyduğunda öncelikle DAÜ'ye danışmalı"

DAÜ-SEN: "Devlet kurumları bilimsel değerlendirmeye ihtiyaç duyduğunda öncelikle DAÜ'ye danışmalı"

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), Merkezi İhale Komisyonu'nun KIB-TEK ile ilgili görüşü ODTÜ'den talep etmesini eleştirdi.

Yayın Tarihi: 14/03/19 14:54
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ-SEN: "Devlet kurumları bilimsel değerlendirmeye ihtiyaç duyduğunda öncelikle DAÜ'ye danışmalı"
A- A A+
DAÜ-SEN'den yapılan açıklamada, "Devlet kurumlarının bilimsel değerlendirmeye ihtiyaç duyması durumunda, adres KKTC'nin öz devlet üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi olmalıdır" denildi.

Açıklamada, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi ve İşletme Fakültesi'nin, dünyanın en prestijli akreditasyon kurulları tarafından denetlenip, akredite edildiği ayrıca, başarısını Times Higher Education Ranking'de son yıllarda kesintisiz 601-800 bandına girerek de altını çizdiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer veildi.

"Merkezi İhale Komisyonu başkanlığı KIB-TEK santralleri ile talep ettiği görüşü, kendi öz devlet üniversitesi Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden talep edeceğine, Times Higher Education Ranking'de DAÜ ile aynı sıraları paylaşan Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden talep etmeyi tercih etmiştir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin ne kalitesini ne de söz konusu görüşün hangi uzman tarafından yazıldığını ve hangi verilere dayandığını belirtilmemiş olmasını tartışmak niyetinde değiliz.

Medya'da yeterince tartışılan bu görüşün bilimsel temelde olmadığı düşündüğümüzü ve evrensel akademik etik ilkelerine bağdaşmadığını belirterek yetiniyoruz."

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, diğer büyük devletler gibi uzman görüşlerine başvurma ihtiyacı duyması durumunda, ya kendi devlet kurumlarına ve üniversitelerine ya da uluslararası tanınmış uzmanlara başvurduğuna dikkat çekilen açıklamada, Kuzey Kıbrıs'ta yöneticilerin aynı ilke doğrultusunda hareket etmesi talep edildi.

"Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personeli'nin sesi DAÜ-SEN olarak bundan böyle Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin devletin herhangi bir konuda bilimsel görüşe, rapora, değerlendirmeye ihtiyaç duyması durumunda ilk adres olmasını talep ederiz" denilen açıklamada, Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin akademik personelinin bu değerlendirmeleri dünya standardında yapma bilgi, beceri ve birikime sahip olduğunun altı çizildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.