GÜZELYURT
okuma süresi: 2 dak.

Güzelyurt Meslek Lisesi öğrencileri Mehmetçik Belediyesi'ni ziyaret etti

Güzelyurt Meslek Lisesi öğrencileri Mehmetçik Belediyesi’ni ziyaret etti

Güzelyurt Meslek Lisesi Tarım Bölümü öğrencileri Mehmetçik Belediyesi'ni ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 14/03/19 12:30
okuma süresi: 2 dak.
Güzelyurt Meslek Lisesi öğrencileri Mehmetçik Belediyesi’ni ziyaret etti
A- A A+
Mehmetçik Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette öğrenciler, Belediyenin yürüttüğü Cittaslow faaliyetleri ve Zeka Bey Tohum Merkezi' nde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Meslek Lisesi öğrencileri, Mehmetçik Belediyesi' ne bağlı Zeka Bey Tohum Merkezi'ndeki ata tohumlarından üretilen ürünleri ve yapılan tarımsal faaliyetleri yerinde inceleyerek bilgi edindiler.

Ziyarette bir konuşma yapan Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, uzun yıllardır tüm dünyada tohum üretimi alanında tekelleşme sürecine girildiğini belirterek önümüzdeki süreçte dünyada çok ciddi sıkıntıların yaşanacağını kaydetti.

Sarıçizmeli, bu nedenle kendi ata tohumlarımızın hem korunması, hem de çoğaltılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Sarıçizmeli, 2016 yılında kurulan Zeka Bey Tohum Merkezi'nde 40 çeşit ata tohumunu bulunduğunu, bu tohumların çoğaltılması ve yerli üreticilerin bu tohumları kullanarak üretim kapasitelerini artırılması ile ilgili çalışmalarını yürütüldüğünü de dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.