KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 5 dak.

Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması'na katılacak sanatçılar tanıtıldı: Sergi 18 Mart'ta

Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması’na katılacak sanatçılar tanıtıldı: Sergi 18 Mart’ta

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'na bağlı Kültür Dairesi himayelerinde beşincisi düzenlenen Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması'na katılan sanatçılar bugün düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 14/03/19 17:00
okuma süresi: 5 dak.
Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması’na katılacak sanatçılar tanıtıldı: Sergi 18 Mart’ta
A- A A+

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne vurgu yapmak amacıyla Etkileşimli Drama Derneği'nin iş birliğinde ve Girne Belediyesi'nin katkılarıyla 11- 19 Mart arasında düzenlenen 5. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması kapsamında Türkiye, İran, Hindistan, Brezilya, Sırbistan, Bosna Hersek ve Makedonya olmak üzere farklı ülkelerden, farklı kültür ve disiplinlerden Kuzey Kıbrıs'a gelen sanatçılar, KKTC'li sanatçılarla birlikte çeşitli aktivitelerde bulunuyor.

BASINA TANITIM

Girne Halk Kütüphanesi'nde çalışmalarını sürdüren sanatçıların 23 Nisan İlkokulu 2. sınıf öğrencilerinin katılımında gerçekleştirilen basına tanıtımı, bugün Girne Halk Kütüphanesi'nde yapıldı.

GÜNGÖRDÜ: "KADIN SANAT MÜZESİ YAPMAK İSTİYORUZ"

Basın toplantısında konuşan Nidai Güngördü, sanat üretilen yerde dünyaya barış temasının yayıldığını ifade ederek, sanatın olduğu yerde savaş olmayacağını vurguladı.

Nidai Güngördü, Girne Belediyesi'nin sanata ve sanatçıya inanan bir belediye olduğunu ve organizasyona katılan sanatçıların meydana getirdikleri eserlerle ışık yayacaklarını ifade etti.

Başkan Güngördü, Girne'de Kadın Sanat Müzesi yapılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

KARAGÖZ AMAÇLARINI ANLATTI

Etkinlikte konuşan Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması Koordinatör ve Küratörü İpek Denizli Karagöz, organizasyonu düzenlemekteki amaçlarını anlattı.

Karagöz, yola çıkarken hedefin Girne'de bir kadın sanatçılar müzesi oluşturmak olduğunu ifade etti.

ÜNÜÇOK

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Kültür Dairesi Güzel Sanatlar Şube Amiri Nuri Ünüçok, organizasyon kapsamında, Kültür Dairesi olarak kadın sanatçıları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, sanat çalışmalarında, sanatçı, kurum kuruluşlar arasında maddi manevi iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

Ünüçok, yararlı, iyi ve başarılı etkinlikler gerçekleştirebilmek için sahip olunan imkanların birleştirilmesi gerektiğinin, özellikle de bilgi ve deneyim paylaşımının şart olduğunun altını çizerek, Kültür Dairesi'nin bu etkinlik sonrasında da Girne Belediyesi ve Etkileşimli Drama Derneği ile iş birliğinin sürmesini arzu ettiklerini belirtti ve etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür etti.

UMUT

Etkileşimli Drama Derneği Asbaşkanı Özgür Umut ise Uluslararası kadın sanatçılar sanat buluşması organizasyonunun bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

ULUSLARARASI KADIN SANATÇILAR SANAT BULUŞMASI'NA KATILAN SANATÇILAR

Sanatçıların basına tanıtım etkinliğinde açış konuşmaların ardından, sanat buluşmasına katılan kadın sanatçılar tek tek söz alarak kendilerini, ülkelerini ve sanatlarını tanıtan birer sunum gerçekleştirdiler.

Proje Koordinatörlüğü ile Küratörlüğünü üstlenen İpek Denizli Karagöz'ün sanatçı olarak da yer aldığı sanat buluşmasına bu yıl ülkenin resim ve seramik sanatçılarından Semral Öztan, Gökçe Keçeci, Nergül Gezer Dündar ve Kültür Dairesi güzel sanatlar görevlisi Bedia Kale katıldı.

Etkinlikte, Türkiye'den Prof. Dr. Meliha Yılmaz ve Emel Ülüş, İran'dan Elmira Shokr Pour, Mali'den Massira Toure, Hindistan'dan Sangeeta Gupta, Brezilya'dan Guadalupe Romero Silva, Sırbistan'dan Gala Caki, Bosna Hersek'ten Radmila Lizdek ve Makedonya'dan Elizabeta Avramovska yer aldı.
5. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması etkinliğinin onur konukları ise bu yıl Kıbrıslı Türk sanatçılarından Emel Samioğlu ve İsmet Tatar oldu.

ESERLER LEFKOŞA VE GİRNE'DE SERGİLENECEK

Sanat Buluşması'na katılan sanatçıların hafta boyunca Girne Halk Kütüphanesi'nde yapacakları çalışmaları sonucunda tamamlayacakları eserleri 18 Mart tarihinde İsmet Vehit Güney Sergi Salonu'nda açılacak sergide sanatseverlerin izlenimine sunulacak.

1 Nisan'da da Girne'ye taşınacak sergi Girne Belediyesi Sanat Galerisi'nde açılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.