TÜRKİYE
okuma süresi: 4 dak.

Zafer Çika'ya en acı veda! Demet Akbağ kahroldu

Zafer Çika'ya en acı veda! Demet Akbağ kahroldu

12 Mart günü saat 19.00 sıralarında İzmir'den Çeşme'ye seyir halindeyken yaşanan kazada yaşamını yitiren ünlü oyuncu Demet Akbağ'ın eşi Zafer Çika son yolculuğuna uğurlandı.

Yayın Tarihi: 14/03/19 17:22
okuma süresi: 4 dak.
Zafer Çika'ya en acı veda! Demet Akbağ kahroldu
A- A A+

Ünlü sanatçı Demet Akbağ ile 1999 yılında evlenen ve bu evlilikten Ali isminde oğlu bulunan yapımcı Zafer Çika'nın naaşı, öğle namazını müteakip İzmir Alsancak Hocazade Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Çeşme Alaçatı Mezarlığı'nda defnedildi.

Çika'nın cenaze namazını okuyan imam, İzmirli Zafer Çika için "Adam gibi adamdı" ifadelerini kullandı. Zafer Çika'nın cenaze törenine sanat ve spor camiasından çok sayıda isim katıldı.

Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Ata Demirer, Olgun Şimşek, Zafer Algöz, Şahan Gökbakar, Sermiyan Midyat, Serhat Özcan, Gonca Vuslateri, Cezmi Baskın, Yonca Evcimik, Emel Müftüoğlu ve Berkay ile spor camiasından Fatih Terim, Yılmaz Vural, Okan Buruk, Suat Usta ve Tamer Tuna da cenaze törenine gelen isimler arasındaydı.

Cami avlusuna yakınlarının desteğiyle gelen Demet Akbağ ve oğlu Ali Çika, burada taziyeleri kabul etti. Akbağ'ın bu sırada taziyeye katılanların yakasındaki eşinin fotoğrafını alarak öptüğü ve gözyaşı döktüğü görüldü.

Kılınan cenaze namazının ve helallik alınmasının ardından Çika'nın tabutu omuzlara alınarak taşındı, bu sırada Demet Akbağ da tabuta dokunarak bir süre taşınmasına eşlik etti.

'Bir Demet Tiyatro'da canlandırdığı 'Tirbuşon' karakteriyle tanınan, Demet Akbağ ile uzun yıllar birlikte rol alan Serhat Özcan, Çika'yı ağabeyi gibi sevdiğini belirtirken, "Zafer ile 25 senelik bir dostluğumuz vardı, söylenecek bir şey yok, çok üzgünüm başımız sağ olsun" değerlendirmesinde bulundu.

Teknik direktör Yılmaz Vural, "Hepimizin başı sağ olsun. İki gün önce Çeşme'de görüşecektik ama nasip olmadı" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Yakın bir aile dostumuzu kaybettik. Zafer, Demet ve Ali, ailemizin çok yakınları. Haberi İtalya'da aldım. Zafer çok sevdiğim, çok iyi bir dostumdu. Beklenilen bir şey değildi ama tabii Allah'ın dediği oluyor. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.Toprağı bol olsun. Çok iyi bir dostu kaybetmenin acısını ben de, tüm ailem de yaşıyoruz. Allah Demet'e de Ali'ye de yakınlarına da sabır versin" şeklinde konuştu.

Zafer Çika'nın tabutunun üzerine isminin yer aldığı 35 numaralı Galatasaray forması ve atkısının konulduğu görüldü.

Cenaze törenine siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda kişinin de çelenk gönderdiği görüldü.

Zafer Çika'nın daha önce eşi Demet Akbağ'a "Beni Çeşme'ye göm Demet" diye vasiyet ettiği, bu nedenle Çeşme'de toprağa verildiği öğrenildi.

Yıllarca aynı sahneyi paylaşan, komedinin iki usta ismi Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ, bu kez acı bir haberle bir araya geldi. Yılmaz Erdoğan, eşi Zafer Çika'yı trafik kazasında kaybeden Demet Akbağ'ı yalnız bırakmadı.

Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ'ın ayakta durmakta zorlanan 19 yaşındaki oğlu Ali Çika'yı teselli etti. İkilinin birbirlerine sarıldığı anlar duygu doluydu.

Cenaze törenine gelen ünlüleri görmek için bazı vatandaşlar, cami avlusunun demir korkuluklarına tırmandı.

Korkuluklara tutunup cenazeye gelen ünlüleri görmeye çalışanlar, seçebildikleri ünlüleri birbirlerine gösterdi. Kimisi de sosyal medya hesabından canlı yayın yaptı.

Namaz sonrası Zafer Çika için helallik alındığı esnada 20 yıllık hayat Demet Akbağ, "Helal olsun," diye bağırdı.

Ayakta durmakta güçlük çeken Akbağ, tabuta dokunup omuzlamak istedi. Bu esnada Deniz Seki ve Fulya Terim, Akbağ'ı kalabalıktan korumak için yardımcı olmaya çalıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.