İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Özcafer: "Maliye Bakanımızın hassasiyeti ortada. İyi niyetimizden hiç kuşkunuz olmasın"

Özcafer: "Maliye Bakanımızın hassasiyeti ortada. İyi niyetimizden hiç kuşkunuz olmasın"

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) yetkilileri Demokrat Parti'yi ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 14/03/19 21:06
okuma süresi: 3 dak.
Özcafer: "Maliye Bakanımızın hassasiyeti ortada. İyi niyetimizden hiç kuşkunuz olmasın"
A- A A+

KTOEÖS Yönetim Kurulu üyeleri ve Eylem Komitesi 2011 sonrası "Göç Yasası" kapsamında olan öğretmenlerin yaptığı ziyarette söz alan KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, halen yürürlükte olan Göç Yasasının sürdürülebilir olmadığını söyledi.

Bir çok siyasi parti ile görüştüklerini ve yapılan görüşmelerde partilerin de ayni fikirde olmalarına rağmen bu konuda somut bir adım atılmadığını ifade eden Eylem, şu anda Kamu reformunun gündemde olduğunu ama bu çalışmada da Göç Yasası ile ilgili bir çalışma görmediklerine söyledi.

Eşitsizlik ve adaletsizlik yaratan bu yasanın bir anda değilse bile aşama aşama ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Eylem, Öğretmenlerin çeşitli yasalarla bölünmüş olduğunu söyledi. Eylem, DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın öğretmenlerin hazırlık ödeme sorununa çözüm bulduğunu hatırlatarak, Göç Yasası konusunda da ayni beklenti içinde olduklarını söyledi.

ÖZCAFER

Sendikaların ülke için çok önemli olduğunu dile getiren DP Genel Sekreteri Afet Özcafer, "sizlerin yasaları takip etmesi ve gerekli gördüğünüz değişiklikleri dile getirmenizi anlayışla karşılıyoruz. Söz konusu yasa o dönemde ülkede yaşanan gençlerin işsizlik sorununu kamu maliyesinin yapısı göz önünde bulundurularak geçirilmiştir. Yasa yurt dışında olan gençlerin istihdamına yönelik hayata geçirilmiştir. Genel Başkanımız, Maliye Bakanı Sayın Serdar Denktaş'ın dile getirilen farklılıkların kapatılmasına yönelik çeşitli adımlar attığı bilginizdedir. Eğer bir ülkede gelirlerinizin yüzde 80- 85 i kamu harcamalarına gidiyorsa geriye dönük herhangi bir proje için ya da bazı şeyleri iyileştirmek için zamana ihtiyacınız olur" dedi.

"GEREKLİ ADIMLARIN ATILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Kamu gelirlerinde artış olduğunu belirten Özcafer, "gelirlerde artış var. Erken seçimden dolayı bütçenin geçmesi gecikmiştir. Siyasi istikrar olmayan bir ülkede hiç bir şeyde istikrar yakalayamazsınız. Maliye Bakanımızın fırsat eşitliğini ortadan kaldıran söz konusu yasa ile ilgili hassasiyeti ortadadır. İyi niyetimizden hiç kuşkunuz olmasın, gerekli adımların atılması için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.