İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Hekimler ve halk organ bağışında bulundu

Hekimler ve halk organ bağışında bulundu

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası Tıp - İş'in organ bağışı çağrısına duyarsız kalmayan vatandaşlar dün Thalasemia Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte organlarını bağışladılar.

Yayın Tarihi: 15/03/19 07:30
okuma süresi: 2 dak.
Hekimler ve halk organ bağışında bulundu
A- A A+

Dünya Böbrek Günü'nde böbrek hastalıkları ve böbrek hastalıkları ile mücadeleye dikkat çekmek amaçlı dünyada her yıl mart ayının ikinci perşembesi çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kıbrıs Hekimler Sendikası bu güne dikkat çekmek ve ülkemizde bulunan yaklaşık 300 kronik böbrek hastasına umut olabilmek için halkı organ ağışında bulunmaya davet etti.

Tıp - İş Yönetim Kurulu üyesi Dr. Şükrü Onbaşı "Ülkemizdeki yaklaşık 300 kronik böbrek hastası hemodiyaliz veya periton diyalizi ile hayata tutunmaktadır. Böbrek nakli artık ülkemizde de yapılmaktadır. Dünya Böbrek Günü nedeniyle "Organlarımız toprak olmasın, bir başkasına hayat olsun!" sloganıyla halkımıza çağrıda bulunduk ve organ bağışına davet ettik. Sendika üyesi doktorlarımızdan ve halkımızdan çağrımıza kulak vererek organlarını bağışlayan herkese duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz." Dedi.

Onbaşı sözlerini "Ülkemizde de yasal desteğe sahip olmasına rağmen organ ve doku nakli hizmetlerinin geliştirilmesinde en önemli husus organ ve doku bağışının temini, bu bağışın artırılmasıdır. Organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ ve doku bağışı konusunda teşvik edilmesi gereklidir. Bu konuda bütün eğitim kurumlarına, basına ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir." şeklinde tamamladı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.