EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

ABD tarihinin en genç siyasetçisi Hacıbey Çatalbaşoğlu, Kıbrıs İlim Üniversitesi'nde

ABD tarihinin en genç siyasetçisi Hacıbey Çatalbaşoğlu, Kıbrıs İlim Üniversitesi'nde

Kıbrıs İlim Üniversitesi davetlisi olarak adaya gelen Hacıbey Çatalbaşoğlu; ABD'deki siyaset hayatını katılımcılarla paylaştı.

Yayın Tarihi: 15/03/19 08:30
okuma süresi: 4 dak.
ABD tarihinin en genç siyasetçisi Hacıbey Çatalbaşoğlu, Kıbrıs İlim Üniversitesi'nde
A- A A+

ABD genelinde yapılan yerel yönetim seçimlerinde, Demokrat Parti 3. sıradan Connecticut Eyaleti'ne bağlı New Haven kenti belediye meclis üyeliğine seçilen Hacıbey Çatalbaşoğlu Amerikan tarihinde en genç belediye meclis üyesi oldu.

Giresunlu bir ailenin çocuğu olan Çatalbaşoğlu, 1997'de New Haven'da doğdu.

Çatalbaşoğlu, aralarında George Bush ve Bill Clinton gibi Amerikan başkanlarının mezun olduğu dünyanın sayılı üniversitelerinden Amerika'ya göç eden Türkler arasında Yale Üniversitesi'ne kabul edilen ilk Türk oldu.


ÇATALBAŞOĞLU, SİYASETE NASIL GİRDİĞİNİ AKTARDI

Amerika tarihine geçen Çatalbaşoğlu, hayatından kesitler aktarırken babası Kadir Çatalbaşoğlu'nun göç hikayesine de değindi. Giresun'un Yağlıdere İlçesinden 1992 yılında Amerika'ya göç etme hayaliyle yola düşen Kadir Çatalbaşoğlu, önce Guatemala ardından Meksika ve Ekvator'a gitti. Yıllar önce babasına sıkıntılı günlerinde yardımını esirgemeyen ve siyasi bağlantılarını kullanan belediye başkanından etkilenerek, kendisi de genç yaşta siyasete atılma kararı aldı. Eğer belediye başkanı babasına yardım etmeseydi, babası Amerika'da hayatını kurup, Hacıbey de orada dünyaya gelmeyecekti. Bundan dolayı hayatta önemli olan her şeyin siyasete paralel olduğunui fade etti.

KATILIMCILARIN SORULARINA IŞIK TUTTU

Çatalbaşoğlu, ''Donald Trump'ın Neden Kudüs'ü İsrail'in Başkenti olarak ilan ettiği'' sorusuna, Amerika'da Yahudi lobisinin en güçlü lobi olduğunu ve Trump'ın politika adına bu lobiyi memnun etmek için bazı çıkışları ve deneyimleri olduğuna dikkat çekti.

'Trump Yahudi lobisini memnun ederken müslümanların etkisini düşünmüyor mu' ve 'Amerika'daki müslüman lobisinin etkisi nedir' sorularına, Hacıbey'in yanıtı ''Şu an müslüman lobisinin dişe dokunur bir güce ulaşmadığı" şeklindeydi.

"Meksika ve ABD sınırında yasal olmayan göçmenleri engellemek için duvar inşa ediyor mu?'' sorusuna ise Hacıbey, "Trump aslında duvar inşa etmiyor, o daha fazla yasadışı göçü engellemek için kullanılan bir deyim olarak algılanmalıdır'' yanıtını verdi.

Çatalbaşoğlu, meraklı bir öğrencinin Amerika'daki seçimler hakkındaki sorusuna da yanıt verdi ve bir devlet başkanının iki kere seçilme hakkı olduğunu vurguladı.


KİÜ ÖĞRENCİLERİNE AMERİKA SİYASETİ VE TRUMP ETKİSİNİ ANLATARAK KATILIMCILARIN İLGİ ODAĞI OLDU

Çatalbaşoğlu, üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek "Amerika'nın Politika Sistemi ve Trump Etkisi" konulu bir konferans verdi. Genç siyasetçi Hacıbey Çatalbaşoğlu, akıcı anlatımı ile dinleyenleri etkilemeyi başardı. Katılımcıların ilgi odağı olmayı başaran genç siyasetçi, konferansın sonunda katılımcılardan gelen soruları cevaplayarak Amerika Siyaseti ve Trump etkisi ile ilgili detaylı bilgiler aktardı.

Konferansın kapanış konuşmasını yapan Kıbrıs İlim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selman Arslanbaş'ın eğitimini Amerika'da sürdürdüğü dönemlerde Çatalbaşoğlu'nun kendisinin öğrencisi olduğunu, kendisine Türkçeyi ve Türk kültürünü öğreten insan olduğunu ve bir gün muhakkak Yale Üniversitesi, Harvard Üniversitesi gibi donanımlı üniversitelerden kabul alacağını bildiğini belirtti.

Kıbrıs İlim Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "yeni nesil üniversite anlayışına uygun olarak öğrencilerimize global bakış açısı kazandıracak, rol model olacak dünyaca ünlü kişileri üniversitemizde ağırlamaya ve tecrübe paylaşım toplantıları yapmaya devam edeceğiz" denildi.




#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.