İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Serdaroğlu, kritik toplantı öncesi konuştu: "Hükümet 'Kamu Reformu' konusunda da ters düşüyor"

Serdaroğlu, kritik toplantı öncesi konuştu: "Hükümet 'Kamu Reformu' konusunda da ters düşüyor"

'Kamu Reformu' konusunda, Başbakan Erhürman ile hükümet arasında bir mesafe olduğunu öne süren Kamu-İş Başkanı Serdaroğlu, "Serdar Bey 'El sıkıştık hükümetteki herkes cumhurbaşkanlığına aday olabilir' diyor, Kudret Bey bunu yalanlıyor. Ben ters düştüklerine inanıyorum" dedi.

Yayın Tarihi: 15/03/19 11:00
okuma süresi: 4 dak.
Serdaroğlu, kritik toplantı öncesi konuştu: "Hükümet 'Kamu Reformu' konusunda da ters düşüyor"
A- A A+
Kıbrıs Postası

"Kamu Reformu" olarak bilinen Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı'na karşı dün gerçekleştirilen eylemde hükümete 'sarı kart' gösteren KAMU-İŞ ile ona destek veren diğer sendikalar bugün Başbakan Tufan Erhürman'la bir araya geliyor.

Kritik görüşme öncesi, Kıbrıs Postası TV'de Canan Onurer'in hazırlayıp sunduğu 'Sabahın Haberleri' isimli programa konuk olan KAMU-İŞ Başkanı Ahmet Serdaroğlu, program öncesi Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, görüşmenin saat 12.00'de gerçekleşeceğini, kaosun bitirmesini ümit ettiklerini ama görüşmede sonuç alınamaması halinde 12 sendika ile birlikte bir sonraki eylemleri planlayacaklarını ve birlikteliklerini göstereceklerini belirtti.

Programda, "Kamu Reformu"na ilişkin eleştirilerini ve karşı olma nedenlerini açıklayan Serdaroğlu, 20 ile 30 yıla aşkın bir süredir masa başında çalışan işçilerin, tasarı sebebiyle Toplu İş Sözleşmesi'nden (TİS) mahrum bırakılacağını, bayram harçlarına kadar birçok haklarından feragat etmek zorunda kalacaklarını ve hükümetin oluşturduğu 'geçici' kadroya alınacaklarını ifade etti.

"KAZANILMIŞ HAKLAR YİTİRİLECEK"

Serdaroğlu, bu durumun 'kazanılmış hakların yitirileceği' anlamını taşıdığını ifade ederek, "İşçi, kamunun kalbidir. Bu şekilde davranışlarla kamunun kalbini sökeriz. Dünkü eylem de bunun bir nevi göstergesidir. Bir çalışan verimli olması için huzurlu olmalı. Ama maalesef gelip geçen hükümetler, bir önceki hükümeti suçlayarak, çalışanı huzur ediyor" dedi.

"YA GEÇİCİ PERSONEL KADROSUNA GİRİN, YA DA BAHÇEYE GİDİN"

Başbakan Tufan Erhürman'ın müsteşarını, sendika yetkilileriyle görüşmesi ve müzakerede bulunması için görevlendirdiğini belirten Serdaroğlu, müsteşarla 3 görüşme gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Müsteşarın bize dediği; 'masa başında oturan çalışan işçilerin orada çalıştıramayacaklarını, geçici bir personel kadrosu oluşturduklarını, bu arkadaşlarımızı da bu geçici kadroya alacaklarını söylediler, biz de buna karşı çıktık. Bunun kazanılmış hakların kaybedilmesi olduğunu dile getirdik" ifadelerinde bulundu.

Hükümetin, "Ya geçici personel kadrosuna girin, ya da bahçeye gidin" şeklinde tavır takındığını belirten Serdaroğlu, "Böyle bir yaklaşım olur mu?" diye sordu.

MÜŞAVİRLİK BİTTİ, GERİYE DÖNÜK MÜDÜRLÜK BAŞLADI…

Öte yandan kamuda çok fazla müşavir olduğundan yakınan Serdaroğlu, "Ciddi maaşlarla evinde oturan kişiler var. Siyasi nedenlerden dolayı hizmet alamıyoruz. Bunları kamuoyunda daha farklı bir şekilde aktarılmaya çalışılıyor. Müşavirliğin önünü kapatmaya çalıştılar ilk geldikleri zamanlarda. Ama bu yasayla neyi getirdiler? 60 yaşında emeklilik yaş sınır var. 60 yaşında emekli olan bir müdür, tekrardan geriye dönük ihtiyaç olması halinde müsteşar olarak atanabilecek. Söylediklerimizle yaptıklarımız birbiriyle uyuşmuyor" dedi.

TOPLANTIDAN BEKLENTİSİ… "HÜKÜMETİN BU KONUDA ARASINDA MESAFE VAR"

Son olarak bugün saat 12.00'de gerçekleşecek toplantıdan beklentisinin ne olduğuna ilişkin soru üzerine konuşan Serdaroğlu, şöyle devam etti:

Ümidim uzlaşmadır. Tufana Bey'den bu yaklaşımı bekliyorum, olumlu adımlar her zaman atmıştır. Ancak hükümetle aralarında sorun olduğuna inanıyorum artık. Serdar Bey "El sıkıştık hükümetteki herkes cumhurbaşkanlığına aday olabilir" diyor, Kudret Bey bunu yalanlıyor. Ben ters düştüklerine inanıyorum. Bu konuda da aralarında bir mesafe olduğuna inanıyorum. Umarım artık bunu çözerler. Eğer verimlilik açsından çalışmayanı cezalandıracak durumdaysak hep birlikte cezalandıralım, teşvik edelim ama hükümet de verimli olsun. Asli görevlerini hatırlayarak vatandaşa bir şeyler versin" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.