GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Sözde 'Maraş Belediye Meclisi': "Maraş'ın iadesi sadece güven yaratıcı önlem olarak görülemez"

Sözde 'Maraş Belediye Meclisi': "Maraş'ın iadesi sadece güven yaratıcı önlem olarak görülemez"

Sözde "Maraş Belediye Meclisi" dün bir açıklama yaparak Maraş'ın iadesinin, sadece bir Güven Yaratıcı Önlem olarak görülmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Yayın Tarihi: 15/03/19 13:04
okuma süresi: 3 dak.
Sözde 'Maraş Belediye Meclisi': "Maraş'ın iadesi sadece güven yaratıcı önlem olarak görülemez"
A- A A+

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, sözde "Maraş Belediye Meclisi'nin" bu açıklamayı, sözde "Maraş Belediye Başkanı'nın", "Maraş ve Göçmen Dünyası için 10 Yara" konulu basın toplantısının ardından yaptığını yazdılar.

Habere göre sözde "Maraş Belediye Meclisi" açıklamasında "Maraşlıların, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ikinci sınıf vatandaşı olarak kategorize edilmesi ve marjinalleştirilmesinin artık kabul edilemez olduğunu" dile getirdi.

Açıklamada, "üzerinde anlaşmaya varılan bir çözüm altında Maraş'ın iadesi konusunda sürekli alay etmenin (oyalamanın) artık kabul edilemez olduğu ayrıca siyasi kariyer yapmak için bazı kişiler tarafından Maraşlıların (ve tüm göçmenlere uzanan) dramının faydalanılmasının da artık katlanılabilir olmadığı" belirtildi.

Açıklamada, mülkiyet unsurlarının kullanım kaybından doğan zararın eşit paylaşılmasının adil yapılmasını talep ederken, bazı komşu yerel yönetimler tarafından yapılan etkinlikler çerçevesinde Maraş isminin kullanılmasının da kabul edilemez olduğundan söz etti.

Öte yandan Fileleftheros gazetesine göre, sözde"Maraş Belediye Meclisi" açıklamasında ayrıca Derinya barikatının açılması için "Ay.Memnona" bölgesindeki istimlakların ele alınması yöntemine ilişkin endişelerini de dile getirdi.

Politis gazetesi ise "Yerinden Olanlar İkinci Sınıf Vatandaş-Çözüm İstemeyen Kıbrıs Rum Derin Devlet" başlıklı haberinde, sözde "Maraş, Omorfo(Güzelyurt), Lisi (Akdoğan), Lefkoniko( Geçitkale), Akanthu (Tatlısu) ve Kithrea(Değirmenlik) Belediye Başkanları" ve kendilerini "işgal altındaki bölgelerin belediye birliği" olarak nitelendiren birliğin, yerinden olanların yıllara dayanan taleplerinin yerine getirilmesini isteyerek birlikte hareket etme kararlılıklarını dile getirdiğini yazdı.

Habere göre sözde "belediyeler" bu açıklamayı, sözde "Maraş Belediyesi"ne, göçmenleri "metropolit belediye" olarak temsil etme hakkının sağlandığı basın toplantısında yaptı.

Gazete haberinde sözde "Maraş Belediyesi"nin açıklamalarına da yer verirken, bu açıklamalar içerisinde Kıbrıs Türk mallarının kullanım hakkının elde edilmesinde şeffaflık talebinin de yer aldığını yazdı.

Habere göre sözde "Maraş Belediye Başkanı" Aleksis Galanos ise yaptığı açıklamada, "Kıbrıs Cumhuriyeti"nde çözüm istemeyen ve görüşmelerin yapıldığı her defasında kararları etkileme konumunda olan derin devletten söz etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.