EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı

DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi, 14 Mart Tıp Bayramı çerçevesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 15/03/19 14:16
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı
A- A A+

DAÜ'lü genç hekim adayları, akademisyenler eşliğinde, 14 Mart 2019 Perşembe günü, saat 08:30'da, DAÜ Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Büstü'ne çelenk sundu. Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Sezgin, burada öğrencilere seslenerek, 14 Mart Tıp Bayramı'nın önemini anlattı.

İlk Batı'ya dönük tıp fakültesinin 14 Mart 1827'de kurulduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Sezgin, "1919 yılında İstanbul işgal altındayken, tıp öğrencileri işgal birliklerini protesto etmek üzere bir toplantı düzenledi. İşgal kuvvetleri komutanlığına da bunu 'Fakültemizin kuruluş yıldönümü olan 14 Mart'ta Tıp Bayramı kutlaması olarak yapıyoruz' şeklinde lanse ettiler. Bu gelenek o günden bugüne kadar devam etti. Dünyada Tıp Bayramı diye bir olgu yoktur. Bu yalnızca bizim ülkemize özel bir durumdur" dedi. Yrd. Doç. Dr. Sezgin, diğer yandan, Tıp Haftası'nda gerek ülkenin sağlık problemlerinin gündeme getirilmesi, gerekse de bu durumlara karşı hekimlerimiz tarafından sunulan çözüm önerileri ve bunun yanında sağlık personelinin kendi özlük haklarıyla alakalı sorunların gündeme taşınmasını sağladığını anlattı.

100. Yılda 100 Fidan

Törenin ardından, DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri hep birlikte bir Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Ormanı oluşturmak üzere fidan dikimi yapılacak alana hareket etti. Tıp Bayramı'nın 100. Yıldönümü'nü sembolize etmek üzere 100 adet fidan diken Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi öğrencileri, bahar ve şenlik havasında diktikleri fidanlarla, gelecek nesillere bir Dr. Fazıl Küçük Ormanı hediye etmeyi amaçlıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.