İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Bakan Şahali, Tarım Dairesi ve Veteriner Dairesi'nde incelemelerde bulundu

Bakan Şahali, Tarım Dairesi ve Veteriner Dairesi’nde incelemelerde bulundu

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Tarım Dairesi ve Veteriner Dairesi'ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Bakan Şahali'ye her iki daireyi ziyaretinde Bakanlık Müdürü Mehmet Biray eşlik etti.

Yayın Tarihi: 15/03/19 17:00
okuma süresi: 4 dak.
Bakan Şahali, Tarım Dairesi ve Veteriner Dairesi’nde incelemelerde bulundu
A- A A+
TARIM DAİRESİ'NİN YENİ MÜFETTİŞLERİ MALZEMELERİNİ ALDI

Bakan Şahali, Tarım Dairesindeki ziyaretinde daireyi gezerek, personelle biraraya geldi. Bakan Şahali, Tarım Dairesi Müdürü Kuntay Vurana ile birlikte daire kadrolarında görev yapan ziraat mühendislerine yönelik müfettiş yetiştirme kursunu başarıyla tamamlayan ve sertifikalarını almış olan bir grup personele, görev sırasında kullanacakları çanta ve malzemeleri takdim etti. Bakan Şahali, personele görevlerinde başarılar diledi. Müfettişlerin göreve başlamasıyla birlikte gıda güvenliğinin sağlanmasına ilişkin çalışmalarda ileri bir aşamaya geçileceğini söyleyen Bakan Şahali, amaçlarının insan kaynağını ve kapasiteyi geliştirerek, halk sağlığının etkin biçimde korunması olduğunu belirtti.

Müfettiş Yetiştirme Kursu, 2015 yılında çıkarılan Bitki Sağlığı Yasası ve bu yasa uyarınca çıkarılacak tüzüklerin etkin ve verimli bir şekilde uygulanması amacıyla düzenlenmişti.

Veteriner Dairesi'ne uluslararası akreditasyon belgesi

Bakan Şahali Veteriner Dairesi'ne de giderek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı ve Ulusal Gıda Referansı Laboratuvarı'nı inceledi.

Veteriner Dairesi Müdürü Hüda Hüdaoğlu, Veteriner Dairesi laboratuvarlarının Brusellozis teşhisi, Rose Bengal Plate testi, ELISA Yönetemi, Maedi/Visna –CAEV Antikor teşhisi Salmonella aranması, Listeria monocytogenes aranması, Toplam Kuru Madde Tayini, Toplam Yağ Tayini, Toplam Tuz Tayini gibi testlerde TÜRKAK'tan uluslararası akreditasyon aldığı bilgisini paylaştı.

Bakan Şahali ve Hüdaoğlu, laboratuvar testi eğitimini başarıyla tamamlayan 9 personele sertifikalarını da verdi. Sertifikaların dağıtılması sırasında, eğitim çalışmalarını veren AB uzmanları da hazır bulundu. Bakan Şahali, laboratuvar testlerinin önemini vurgulayarak sözkonusu çalışmaların geliştirilmesi temennisinde bulundu ve AB uzmanlarına da katkılarından dolayı teşekkür etti. Uzmanlar da çalışmalarla katkı koymaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Şahali, Hüdoğlu ile birlikte Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı da dahil olmak üzere, daire bünyesinde yer alan laboratuvarları gezerek, yapılan testler ve çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Yakma üniteleri Veteriner Dairesi'ne 2016 yılında teslim edildi

Bakan Şahali, AB finansmanı ile yürütülmekte olan Hayvansal Yan Ürünlerin Bertarafı projesi kapsamında Veteriner Dairesi'ne 2016 yılında teslim edilen yakma ünitelerinin, trnasfer istasyonlarına kurulacak ekipman ve konteynerler ile transfer araçlarının bulunduğu alanda da incelemelerde bulundu.

Proje kapsamında, 2 bin metrekarelik bir alana 21 metrekarelik iki ayrı konteyner, trafo, jeneratör, güneş enerji sistemi kurulması hedefleniyor. Haspolat'ta yakma tesisi, Geçitkale, İskele, Gazimağusa, Ziyamet, Şahinler'de de transfer istasyonları yer alacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.