KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

Ses Sanatçısı Serap Sayar: "Müzik dünyasında beste sıkıntısı var"

Ses Sanatçısı Serap Sayar: "Müzik dünyasında beste sıkıntısı var"

Ses Sanatçısı Serap Sayar, Kuzey Kıbrıs'ta sanata ve sanatçıya gereken önemin kesinlikle gösterilmediğini dile getirdi ve "İnsanlar tanınan kişileri tercih ediyor, sanata değer veren kitle çok az" diye konuştu.

Yayın Tarihi: 17/03/19 09:15
okuma süresi: 4 dak.
Ses Sanatçısı Serap Sayar: "Müzik dünyasında beste sıkıntısı var"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Kıbrıs Postası'na konuşan Ses Sanatçısı Serap Sayar, şarkı söylemenin hem aşk, hem de meslek olduğunu söyledi. Kuzey Kıbrıs'ta sanata ve sanatçıya gereken önemin kesinlikle gösterilmediğini dile getiren Sayar, aslında artık her şeyin çok farklı düşünüldüğünü, iyi bir müzik dinlenecek yerlerin çok nadir ve o yerlere de taleplerin çok az olduğuna dikkat çekti. Müzik dünyasında ciddi beste sıkıntısı olduğunun altını çizen Ses Sanatçısı Sayar, güncel şarkılarda pek tat olmadığını savundu.

"İnsanlar tanınan kişileri tercih ediyor, sanata değer veren kitle çok az"

"Toplum olarak "Nasıl eğlenebiliriz?" düşüncesindeyiz, ama "Kaliteli müziği nasıl dinleyebiliriz?" düşüncesiyle hareket edilmiyor" ifadelerini kullanan Serap Sayar, halkın da geçim derdi olduğundan söz etti. Sayar, Kuzey Kıbrıs'ta çok iyi müzisyenler, çok güzel gruplar olduğunu belirtti, ancak insanlar daha fazla tanınan kişileri tercih ettiğini, sanata değer veren çok az kitle kaldığını, bazen ise, insanların, sadece günün yorgunluğunu ve iş stresini atmak için müzik dinlediğini vurguladı.

Gençlere çağrı: "Engellere izin vermeyin"

Müzik yapmak isteyen genç yaşlara seslenen Serap Sayar, "Gençler hiç pes etmemeli. Çünkü etraftaki imkanlar insanları yıldırıyor. Ama sakın bu tür engellere izin vermesinler" diye konuştu.

"Sürekli aynı şarkıları söylememeye dikkat ediyoruz"

Sahne hakkında konuşan Sayar, dinleyiciler kendisini çok etkilediğini anlatarak, "Bazen tedirginlikten dolayı hata yapabiliyoruz. Bazen ise alkışlara doyamıyoruz" ifadelerini kullandı. Kendisinin daha çok Türk sanat müziği söylediğini, öte yandan piyasaya da ayak uydurduğunu; pop, arabesk, türkü gibi müzik türleri de söylediğini işaret eden Serap Sayar, "Bizlerin dikkat ettiği konu ise; mutlaka her gün, repertuarımızda en az 2 değişik parça söylüyoruz. Sürekli aynı şarkıları söylememeye dikkat ediyoruz. Çünkü biz de sıkılıyoruz" dedi.

"Annemin karnındayken, Türk sanat müziğine aşina olduğumu hissediyordum"

Türk sanat müziğinin artık, eskisi kadar rağbet görmediğinin farkında olduğunu hatırlatan Sayar, şöyle devam etti: "Benim Türk sanat müziğini seçmemde, sevmenin dışında, babam Mersin'in devlet Türk müziği solistlerinden Cemil Soner. Ben daha doğmadan bile, Türk sanat müziğine aşina olduğumu hissediyordum. Çünkü babam çok iyi bir solist idi. Aslında ilk zamanlarda enstrüman çalıyordum, ama artık çok uzun yıllardır enstrüman çalmıyorum."

"Güncel şarkılarda pek tat yok"

"Günümüzde piyasada çok ciddi beste sıkıntısı var. O yüzden biz sahnede güncel şarkı pek okumuyoruz. Ne varsa eskilerde var derler. Sözleri, müzikleri, duygusu çok farklı eski şarkıların, ancak güncel şarkılarda bir tat yok."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.