KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

Çatalköy'de genç oyuncular göz doldurdu!

Çatalköy'de genç oyuncular göz doldurdu!

Çatalköy Belediyesi 9. Beşparmaklar, 1. Uluslararası Tiyatro Festivali "Çökme Tehlikesi Var" adlı oyunla devam ederken, izleyiciler salona sığmayarak merdivenlerden oyunu izlemek zorunda kaldı.

Yayın Tarihi: 19/03/19 17:01
okuma süresi: 4 dak.
Çatalköy'de genç oyuncular göz doldurdu!
A- A A+
Çatalköy Belediyesi'nin düzenlediği 9. Beşparmaklar, 1. Uluslararası Tiyatro Festivali Çatalköy Belediye Tiyatro Su'nun sahnelediği "Çökme Tehlikesi Var" oyunuyla devam etti. Tennessee Williams'ın yazdığı, Nermin Uğur'un yönetmenliğini yaptığı "Çökme Tehlikesi Var!" oyunda başrolleri paylaşan genç oyuncular İlde Atik ve Coşkun Kıraloğlu izleyicilerden büyük alkış alırken, izleyiciler salona sığmayarak merdivenlerden izlemek zorunda kaldılar.

12 dakikalık kısa film

Oyun öncesi Çatalköy Belediye Tiyatro Su ve Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu oyuncularının rol aldığı ve oyun için çektikleri 12 dakikalık kısa film gösterildi. Ardından buluğ çağındaki iki gencin çökme tehlikesi içindeki bireylerin nasıl sistemin kölesi olduğunu ve bu şekilde yaşadığını anlattıkları "Çökme Tehlikesi Var!" oyun izleyicilere sunuldu.

Hulusioğlu "Muazzam bir gösteriydi"

Oyunun ardından kısa bir konuşma yapan Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu "Gerçekten muazzam bir gösteriydi. Bu genç kardeşlerimizi canı gönülden kutluyorum. Beklenenin ötesinde bir performans sergilediler. Ayrıca oyun için hazırlanan kısa filmimiz de muhteşem olmuştu. Gerçekten oyundaki karakterleri bize yaşattılar" dedi.

Atik "Cannes'a katılacağız"

Başkan Hulusioğlu'nun ardından söz alan Çatalköy Belediyesi Sanat Yönetmeni Derman Atik ise "Gerçekten güzel bir oyun oldu. Salonu dolduran izleyicilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarken buradan da bir müjde vermek istiyorum. Oyun için hazırladığımız bu 12 dakikalık kısa filmi Cannes'da festivale götürmeye karar verdik. Umarım orada da başarı kazanırız" diyerek sözlerini bitirdi.

Konuşmaların ardından kısa filmde yer alan bütün oyuncular sahneye davet edilirken, Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu oyunun yardımcı yönetmenine plaket ve çiçek takdiminde bulundu.

Dünya Tiyatro Günü'nde yeniden

Geçtiğimiz günlerde tiyatro ekibinden bir kişinin babasının vefatı nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen "Yıldız Olmak Kolay mı?" adlı oyunun yerine yine Çatalköy Belediye Tiyatro Su ekibinin hazırladığı "Çökme Tehlikesi Var!" adlı oyun 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle aynı gün saat 20.00'de Çatalköy Belediyesi Erol Avgören Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak. O güne özel olarak ücretsiz olarak gösterilecek oyunun bilet ve bilgisi için Çatalköy Belediyesi'ne 0392 824 40 68/113-116 numaralı telefonlardan ulaşılabilir.

Festival Programı:

21 Mart 2019 Perşembe

İkinci Caddenin Mahkumu

Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu

Yer: Erol Avgören Kültür Merkezi Saat: 20.00

22 Mart 2019 Cuma

İkinci Caddenin Mahkumu

Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu

Yer: Erol Avgören Kültür Merkezi Saat: 20.00

24 Mart 2019 Pazar

Ejderha Tepesi

Beyarmudu Bel. Güney Mesarya Halk Tiyatrosu

Yer: Erol Avgören Kültür Merkezi Saat: 20.00

Tüm oyunların bilet ve bilgisi için Çatalköy Belediyesi'ne 0392 824 40 68/113-116 numaralı telefonlardan ulaşılabilir. Bilet fiyatları ise tam 10 Türk Lirası, öğrenci 5 Türk Lirası olarak belirlendi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.