DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Yeni Zelanda'da katliam yapan terörist hakkında çok önemli iddia

Yeni Zelanda'da katliam yapan terörist hakkında çok önemli iddia

Yeni Zelanda Emniyet Genel Müdürü Mike Bush, cami saldırılarını düzenleyen teröristin başka bir saldırı daha planlamış olabileceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 20/03/19 09:47
okuma süresi: 2 dak.
Yeni Zelanda'da katliam yapan terörist hakkında çok önemli iddia
A- A A+
Yeni Zelanda Emniyet Genel Müdürü Mike Bush, yaptığı açıklamada, Christchurch kentindeki iki camide ateş açarak 50 kişiyi öldüren teröristin, başka bir saldırıyı gerçekleştirmeye giderken güvenlik ekipleri tarafından yakalandığı ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.

Soruşturmanın devam etmesi nedeniyle daha fazla detay vermek istemediğini söyleyen Bush, teröristin yakalanmasıyla daha fazla can kaybının engellediğini vurguladı. Bush ayrıca soruşturmaya yardımcı olmak üzere Federal Soruşturma Bürosundan (FBI) yetkililerin Yeni Zelanda'ya geldiğini söyledi.

POLİS, HAYATINI KAYBEDENLERDEN 5'İNİN KİMLİĞİNİ AÇIKLADI

Yeni Zelanda polisi geçen cuma düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlerden 5'inin kimliğini açıkladı.

Bu 5 kişinin Nur Camisi'nde hayatını kaybedenler olduğunu belirten yetkililer, kimliği tespit edilenlerin Yeni Zelandalı 71 yaşındaki Hati Muhammed Davud Nabi, 63 yaşındaki Muhsin Muhammed el Harbi, 36 yaşındaki Cüneyd İsmail, 3 yaşındaki Mucaad İbrahim ve Ürdünlü 38 yaşındaki Kamil Mohd Kemal Kamil Derviş olduğunu belirtti.

Polis yetkilileri, hayatını kaybeden 50 kişiden 21'inin cenazelerinin ailelerine teslim edildiğini duyurdu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.