İNGİLTERE
okuma süresi: 3 dak.

İngiltere'deki Kıbrıslı Rumlar ve Türkler, 'Birleşik Kıbrıs' için platform kurdu

İngiltere’deki Kıbrıslı Rumlar ve Türkler, ‘Birleşik Kıbrıs’ için platform kurdu

İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlar, 'Birleşik Kıbrıs için Kıbrıslılar Hareketi' adı altında iki toplumlu bir platform oluşturdu.

Yayın Tarihi: 21/03/19 13:58
okuma süresi: 3 dak.
İngiltere’deki Kıbrıslı Rumlar ve Türkler, ‘Birleşik Kıbrıs’ için platform kurdu
A- A A+
Kıbrıs Postası-Emel Doğan

Kıbrıs Haber Ajansının haberine göre, söz konusu platformun ilk toplantısı Salı günü Londra'da kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

Hareket toplantı sonrası yayımladığı duyuruda "Bu tarihi buluşma, Birleşik Krallıkta gerçekleşen bu türdeki buluşmaların en büyüklerinden biriydi ve tüm etnik kökenlerden Kıbrıslılar arasındaki dostluk ve dayanışma gücünü gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, iki toplumlu hareketin Kıbrıs sorunu ile ilgili siyasi gelişmelerin eksikliği ve özellikle müzakerelerin uzun süre devam etmemesi nedeniyle birçok Kıbrıslı arasında endişe yarattığı dile getirilirken, çözüm sürecine destek çağrısı da yapıldı.


Toplantıya başkanlık eden uzun yıllardır topluluk aktivistliği yapan ve Birleşik Kıbrıs için önde gelen mücadelecilerden olan Peter Droussiotis ve İlker Kılıç, ilerleme için gereken aciliyet ve sivil toplumun adayı yeniden birleştirmeye yönelik bütün siyasi çabalara destekleyici rolü hakkında konuşmalar yaptı.

Droussiotis " Bütün etnik kökenlerden Kıbrıslıların, Birleşik Kıbrıs için ortak çalışması ve kampanya yürütmesi anahtar karar alma merkezlerinde gerçek bir etki ortaya koyacak ve bu yüzden de görüşmelerde başarılı bir sonucun alınmasında hayati bir rol oynayacaktır/oynamaktadır" dedi. "Adadaki bütün topluluklardan oluşan Kıbrıs Diasporası, gereken yerlerde kritik bir birleştirici rol üstlenebilir" diye devam eden Droussiotis ayrıca adanın yeniden birleşiminin sağlayacağı bir çok yararın da altını çizdi.

İlker Kılıç "Kıbrıs sorununun cevabının, bütün toplulukların tek bir sesle bir araya gelerek, barış içinde, eşit haklara sahip Kıbrıs Vatandaşları olarak birlikte yaşama arzusunu haykırmalarında yattığına inanıyorum. Bu gece doğru yönde cesur bir adım attık" dedi.

Enfield Southgate Parlamentosunun Kıbrıslı üyesi Bambos Charalambous da toplantıya katılanlara hitap etti ve destek sözü verdi.

Toplantı, hareketin üç ana hedefi olacağı konusunda uzlaştı:" Geniş tabanlı bir taban topluluğun kampanyayı yürütmesi, üst düzey avukatlığı koordine etmek ve kültürel ve diğer etkinlikler yoluyla tüm Kıbrıslılar arasında diyalogu ve dostluğu sürdürmek."

Daha fazla bilgi için topluluğun Facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz: https://fb.me/MovementForAUnitedCyprus

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.