İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

1 Ağustos kutlanıyor

1 Ağustos kutlanıyor

<P>Başbakan Derviş Eroğlu, gelecek nesillere geçmişin acı günlerini geri getirmeyecek, güvenli bir gelecek bırakmanın, çok büyük özveri ve fedakarlıklarla bugünlere gelmiş olan Kıbrıs Türk halkına karşı tarihsel sorumlulukları olduğunu belirtti.</P>

Yayın Tarihi: 31/07/09 23:51
okuma süresi: 3 dak.
1 Ağustos kutlanıyor
A- A A+

Başbakan, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin sınırlarının ve güvenliğinin bekçisi" Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın 33'üncü, Kıbrıs'ta Türk varlığının korunmasında ve milli mücadelenin başarıya ulaşmasında büyük pay sahibi olan TMT'nin 51'inci kuruluş ve Kıbrıs'ın fethinin 438'inci yıldönümlerinin kesiştiği bir gün olan 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı'nı büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını belirtti.

Başbakan Eroğlu, bu özel günün, tarihsel gelişim içerisinde Kıbrıs Türkü'nün nerelerden nereye geldiğini göstermesi bakımından da önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. Eroğlu şöyle dedi:

"Halkımız, Kıbrıs'ın fethinden itibaren yüzlerce yıl yöneticisi olduğu bu topraklarda gün gelmiş yok edilme tehdidi ile karşı karşıya kalmıştır. Bütün imkansızlıklara rağmen Kıbrıs Türkü azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmüş ve Ruma boyun eğmemiştir.

Türk Mukavemet Teşkilatı işte böylesi bir ortamda kurulmuş ve Kıbrıs'ta Türk varlığının korunmasında ve bugünlere gelinmesinde çok önemli bir misyon yüklenmiştir. Çok zor koşullar altında büyük bir mücadele verilmiş ve Anavatan Türkiye'nin desteğinde 1974 Mutlu Barış Harekatı'yla da mutlu sona ulaşılmıştır.

Bugün ise bu harekatın yarattığı coğrafya üzerinde kurduğumuz devletimizde özgürce bu günü kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Gelecek nesillere geçmişin acı günlerini geri getirmeyecek, güvenli bir gelecek bırakmak, çok büyük özveri ve fedakarlıklarla bugünlere gelmiş olan Kıbrıs Türk Halkına karşı tarihsel sorumluluğumuzdur."

Halkın, "geçmişin acı tecrübeleri ışığında, yarınlarına umutla bakarken", bir devlet çatısı altında olmanın ne demek olduğunu öğrendiğini ifade eden Başbakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bazı hususlarda fedakarlık edilemeyeceğinin de bilincindedir. Kıbrıs'ta bir anlaşmaya ulaşılmasını Kıbrıs Türk Halkı da arzulamaktadır. Ancak bu arzu ve isteğini bir zaaf olarak algılamamak gerekir. Anlaşmanın şekli ve içeriği bizler için çok önemlidir. 1974 öncesi ve 1974 sonrasında yaşanan gerçekler göz ardı edilerek bir noktaya ulaşmak ve tarihi başa sarmak, Kıbrıs'ı daha da karıştırmak demektir. Bu gerçekleri herkesin görmesi ve bu gerçekler ışığında yaşayabilir bir anlaşmaya ulaşmak için tüm ilgili tarafların gayret göstermesi gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı'nı kutlar, şehitlerimize Tanrı'dan rahmet, gazilerimize esenlikler dilerim."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.