KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

KKTC'nin ilk yerli dizisinin ilk çekimleri başladı... "KKTC'deki TV kanallarının değer kazanmasını istiyoruz"

KKTC'nin ilk yerli dizisinin ilk çekimleri başladı... "KKTC'deki TV kanallarının değer kazanmasını istiyoruz"

KKTC'nin ilk yerli dizisi unvanını sahip olacak 'Aşk-ı Kıbrıs'ın ilk çekimleri geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşti. Diziyle ilgili Kıbrıs Postası'na konuşan senarist ve yönetmen Mertcan Mavi, "Döneminin yavaş yavaş kapandığı şu günlerde neden TV" sorusunu, "KKTC'deki TV kanallarının değer kazanmasını, izlenmesini istiyoruz" şeklinde yanıtladı.

Yayın Tarihi: 01/04/19 08:00
okuma süresi: 3 dak.
KKTC'nin ilk yerli dizisinin ilk çekimleri başladı... "KKTC'deki TV kanallarının değer kazanmasını istiyoruz"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ertuğrul Senova

Başından geçen olumsuzluklara rağmen KKTC'nin ilk yerli dizisini çekmek için yoluna emin adımlarla devam eden Mertcan Mavi, yönetmenlik ve senaristliğini üstlendiği 'Aşk-ı Kıbrıs' için yeni kadrosunu oluşturarak 'fragman' nitelikli ilk çekimini geçtiğimiz Cumartesi günü Lefkoşa'daki bir otelde gerçekleştirdi.

İlk olarak Şubat 2018'de Kıbrıs Postası'nın "KKTC'nin ilk yerli dizisi; 'Aşk-ı Kıbrıs'ın çekimleri başlıyor" başlığıyla okuyucularıyla buluşturduğu dizinin kadrosunda yaşanan bir takım olumsuzluklar nedeniyle çekimlerine ara verilmişti.

Aradan geçen 1 yılın ardından yeniden Kıbrıs Postası'na konuşan Mertcan, geçtiğimiz yıl ekranlara girmesi planlanan fakat bazı isimlerin projeden ayrılmasının ardından bir süre çekimlerine ara verilen Aşk-ı Kıbrıs'ın hem TV'de hem de bazı sosyal medya platformlarında yayınlanacağını ifade etti.

"EYLÜL VEYA EKİM AYLARINDA EKRANLARLA BULUŞACAK"

Kamera ardındaki çalışmaların 2 ay önce yeniden başladığını belirten Mertcan, yine kendisinin öncülüğünde Ocak 2018'de kurulan Elite Cast Ajans'tan yetişen yeni başrolleri ve oyuncularıyla, 2 sezon ve toplamda 12 bölümden oluşacak Aşk-ı Kıbrıs'ı Eylül veya Ekim aylarında ekranlarla buluşturmayı planladıklarını söyledi.

"KKTC'DEKİ TV KANALLARININ DEĞER KAZANMASINI İSTİYORUZ"

Dizinin sosyal medya platformlarının dışında TV'de de yayınlanacağını belirten Mertcan, "Döneminin yavaş yavaş kapandığı şu günlerde neden TV" sorunu, "KKTC'deki TV kanallarının değer kazanmasını, izlenmesini istiyoruz" şeklinde yanıtladı.

"BAŞBAKAN, DİZİNİN BRT'DE YAYINLANMASINI TALEP ETTİ"

TV yayını konusunda 2 kanalla görüştüklerini belirten Mertcan, geçtiğimiz aylarda Başbakan Tufan Erhürman ile bir araya geldiklerini, Erhürman'ın dizinin konusuyla ilgilendiğini ve projenin BRT'de yayınlanması için talepte bulunduğunu ifade etti.

DİZİNİN 60'LI YILLARI ARIDAMI'NDA ÇEKİLECEK

Dizinin 1960'lı yıllarda geçecek bölümlerinin, Geçitkale Belediyesi'ne bağlı 'Arıdamı' köyünde çekileceğini belirten Mertcan, Arıdamı'nın 60 olaylarının ardından terk edildiğini, kimsenin yaşamadığı bir bölge olduğunu söyledi.

DİZİNİN KONUSU…

Son olarak KKTC'nin ilk yerli dizisinin konusundan da söz eden Mertcan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Hikâye, Kıbrıs'taki imkânsız bir aşkı anlatıyor. 1960'lı yıllarda Kıbrıs'ta yaşayan bir Rum ailenin başına gelen büyük felaketten sonra kızları Elenika, bir Türk avukata aşık oluyor. Fakat aşkına ulaşması, dönemin getirdikleri nedeniyle imkânsızlaşıyor ve bu aşk onun için bir tutkuya dönüşüyor. Dizide Kıbrıs'ın tarihini ele alıyoruz. Hikâye, 1960 ile 2018 yıllarını kapsıyor."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.