İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

Yılın röportajı! Trump, Kıbrıs Postası'nın sorularını yanıtladı: "İstediniz de KKTC'yi tanımadık mı?"

Yılın röportajı! Trump, Kıbrıs Postası'nın sorularını yanıtladı: "İstediniz de KKTC'yi tanımadık mı?"

Trump, Kıbrıs Postası'nın sorularını yanıtladı, "Kıbrıs'ta federal çözüm dışında farklı bir modeli de destekleyebiliriz. Kıbrıslı Türklerin kendi bağımsız devletlerinin olması Amerika'yı rahatsız etmez" dedi.

Yayın Tarihi: 01/04/19 08:30
okuma süresi: 7 dak.
Yılın röportajı! Trump, Kıbrıs Postası'nın sorularını yanıtladı: "İstediniz de KKTC'yi tanımadık mı?"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Serhat İncirli

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Kıbrıs'ta federal çözüm dışında bir çözümü destekleyebileceklerini söyledi.

Kıbrıs Postası'nın sorularını, sıklıkla kullandığı "Twitter" üzerinden yanıtlayan Donald Trump, "Kıbrıslı Türklerin kendi bağımsız devletlerinin olması Amerika'yı rahatsız etmez. Ama bu konuda kendileri de istekli olmalı" dedi ve şunları dile getirdi:

"Sordum, soruşturdum, benden önceki başkanlar döneminde de bu konuda Amerika'ya hiçbir talep gelmedi. Birleşmiş Milletlere de konu hiç götürülmedi. Anlamakta da güçlük çektim… Hem Türk tarafında ayrı devlet isteyenler var hem de bu istek hiç dile getirilmedi. Nasıl bir istektir bu? Bağımsız devlet istiyorsunuz ama bunu kimseye söylemiyorsunuz. Kendi içinizde konuşuyorsunuz, o kadar. Yani bazen bana "aptal" diyorlar ama gerçekten bu konuyu anlamakta zorlanıyorum, aptallaşıyorum… Sevgili arkadaşlarım, bağımsız bir devlet istiyorsanız, gelin bunu bize anlatın."

"KIBRIS'TA ÇÖZÜM İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ"

Serhat İncirli: Sayın Başkan, eminim Kıbrıs Adası'nın nerede olduğunu biliyorsunuz… Yıllardır bu Ada'da devam eden bir siyasi sorun var… Bu sorunla ilgili düşünceniz nedir? Çözümüne katkı yapmak gibi bir siyasetiniz var mı?

Donald Trump: Amerika, her zaman Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs'ın dostluğuna büyük önem vermiştir. Bu ülkeleri ilgilendiren ve sıkıntı yaratan sorunun çözümü elbette arzu ettiğimiz bir şeydir ve çok da uzamıştır. Amerika, Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs'a destek vermeyi ve çözüme ulaşılmasını arzulamaktadır. Elimizden geleni yaparız ama onlar da yapmalı.

KIBRISLI TÜRKLERİN KENDİ BAĞIMSIZ DEVLETLERİNİN OLMASI AMERİKA'YI RAHATSIZ ETMEZ

Yıllardır federal bir çözüm üzerinde duruluyor ve olmuyor. Farklı bir modeli desteklemeniz mümkün değil mi?

Dediğim gibi önce sorunu yaşayanlar bir şeyler yapmalı… Kendi aralarında sıkıntı yoksa, federal çözüm dışında farklı bir modeli de destekleyebiliriz. Kıbrıslı Türklerin kendi bağımsız devletlerinin olması Amerika'yı rahatsız etmez. Ama bu konuda kendileri de istekli olmalı…

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM, BAĞIMSIZ BİR DEVLET İSTİYORSANIZ, GELİN BUNU BİZE ANLATIN

İstekli olmalı derken…

Sordum, soruşturdum, benden önceki başkanlar döneminde de bu konuda Amerika'ya hiçbir talep gelmedi. Birleşmiş Milletlere de konu hiç götürülmedi. Anlamakta da güçlük çektim… Hem Türk tarafında ayrı devlet isteyenler var hem de bu istek hiç dile getirilmedi. Nasıl bir istektir bu? Bağımsız devlet istiyorsunuz ama bunu kimseye söylemiyorsunuz. Kendi içinizde konuşuyorsunuz, o kadar. Yani bazen bana "aptal" diyorlar ama gerçekten bu konuyu anlamakta zorlanıyorum, aptallaşıyorum… Sevgili arkadaşlarım, bağımsız bir devlet istiyorsanız, gelin bunu bize anlatın. Oturalım doğal gazı konuşalım… Tıpkı Yunanistan, İsrail ve Kıbrıs Cumhuriyeti ile konuştuğumuz gibi… Ama kimse gelmiyor, kimse anlatmıyor… Türkçe'de bir laf var, iyi biliyorum; "siz kendi kendinize gelin güveyi oluyorsunuz"… Amerika'nın bu düğünden haberi yok… Oradaki büyükelçilerimize hiçbir zaman ayrı devlet talebi gitmemiş… E siz oturup federasyon konuşurken, ben size hayır olmaz mı diyeyim?

İSRAİL BİZİM DOSTUMUZ

Sayın Başkan, GolanTepeleri'ni İsrail'e resmen bağışlamış gibi bir tavrınız söz konusu… Orası Suriye'ye ait değil mi? Kudüs'le alakalı da benzer tavrınız vardı… Nasıl bu kadar rahatsınız?

İsrail bizim çok yakın dostumuz… Bizden talepte bulundular, kabul ettim. Siz de benim dostumsunuz ama talep etmiyorsunuz… Kim bilir, belki sizden resmi bir talep gelmiş olsa, kadim dostum Sayın Erdoğan bu tür bir talepte bulunsa, KKTC'yi de tanıyabilirdik, tanıyabilirim… Ama dedim ya, talep yok…

GOLAN TEPELERİ VE KKTC

Ekselansları Başkan Trump, yani GolanTepeleri'ndeki tavrınızı, "KKTC için de sergilerim" mi diyorsunuz?

Why not! Yani neden olmasın! Kimseden çekindiğim yok… Herhalde bunun tüm dünya farkındadır…

TÜRKİYE İLE GERGİNLİK KONUSU

Hep Kıbrıs'ı konuşmayalım, Türkiye ile son dönemlerde gerginlikler yaşıyorsunuz… Bu konudaki yorumunuz nedir?

Daha önce de söyledim, Sayın Başkan Erdoğan kadim dostumdur. Kendisini çok severim. Ama, daha önceki Türkiye başkanları ya da liderleri, benim yerimde oturanlarla sanki daha "abi kardeş"ti… Erdoğan bazen dikleniyor, buna canım sıkılıyor ama Türkiye benim canımdır, ciğerimdir. Sorun abartılmamalı…

MEKSİKA SINIRINI KAPATACAĞIM

Meksika sınırına taktınız gibi görülüyor…

Meksika, Amerika'ya göçmen akışını engellemelidir. Engellememesi durumunda sınırı gelecek haftadan itibaren kapatacağım… Florida'da gazetecilere de söyledim, size de söylemiş olayım, Meksika göçmen akışını durdurmazsa, sınırı uzun süreliğine kapatırız. Dalga geçmiyorum.

MUELLER RAPORU BİZİ AKLADI

Mueller Raporu galiba sizi akladı…

Seçim kampanyam sırasında kimse Rusya ile gizli anlaşma içinde olmadı. Bu ABD halkının iradesini sabote etme girişimden başka bir şey değildi… Gizli anlaşma aldatmacası sonra erdi... Özel yetkili savcı raporunu bitirdi ve ne gizli işbirliği ne hukuku engellemeye dair bir kanıt buldu. Bu tarihi seçim zaferimize ve ABD halkının iradesine yapılan kötü niyetli bir saldırıdan başka bir şey değildi…

BİLDİĞİM VE İNANDIĞIMI YAPARIM, O KADAR

Golan meselesine geri dönmek istiyorum… İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da görüştünüz… İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanıdığınızı ilan eden kararnameyi imzaladınız… Netanyahu da sizi çok sevdiğini falan söyledi… Siz neler eklemek istersiniz?

Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve tabii ki Türkiye sert tepki göstermiş olabilir… Bildiğim ve inandığımı yaparım, o kadar…

ŞİKAYETİ OLAN YAZILI YAPSIN

Bu kabadayılık değil mi?

Evet, kabadayılıktır, şikayeti olan yazılı yapsın… ( Nisan 1)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.