TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Kılıçdaroğlu: "Bizdeki verilere göre İmamoğlu kazandı. İstanbul örgütü 48 saat uyumayacak"

Kılıçdaroğlu: "Bizdeki verilere göre İmamoğlu kazandı. İstanbul örgütü 48 saat uyumayacak"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basına seçimle ilgili bir açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 31/03/19 23:53
okuma süresi: 2 dak.
Kılıçdaroğlu: "Bizdeki verilere göre İmamoğlu kazandı. İstanbul örgütü 48 saat uyumayacak"
A- A A+

Kıbrıs Postası

Açıklama şöyle:

"Yerel seçimi gerçekleştirdik. Oylarımızı kullandık. Öncelikle şunu ifade etmek isterim; bugüne kadar çok sayıda seçim yaşadık.Ama ilk kez bu kadar adaletsiz bir seçimle karşı karşıya kaldık. İftira kampanyaları mı dersiniz, başka şeyler mi dersiniz. Meydanın zaten iktidarın kontrolünde olduğunu biliyoruz. Ama halk demokrasiden yana tavrını koydu. Demokrasiyi seçti halk. Bu bizim için çok önemli bir ışık. Bütün baskı, iftira kampanyalarına rağmen halk demokrasiden yana tavrını koydu. Dünyanın tüm demokratları da emin olun bu tavırdan dolayı rahatlamışlardır. Bölge için de çok önemlidir. Mazlum ülkeler tarafından Türkiye örnek alınan bir ülkedir.

İstanbul'da bizim elimizdeki verilere İmamoğlu kazanmış durumda. Bizi üzen şu; Başbakanlık, Meclis Başkanlığı yapmış birisinin daha elinde veri olmadan biz kazandık diye yangından mal kaçırır gibi açıklama yapmasını Binali beye yakıştırmadım. Biz tüm ıslak imzalı tutanakları alıyoruz, bakıyoruz, gayet soğukkanlılıkla bakıyoruz. Dolayısıyla buradan İstanbul'daki örgütteki tüm arkadaşlarıma sesleniyorum. 48 saat kimse uyumayacak. Sandıklar terk edilmeyecek. Birleştirme tutanakları mutlaka ve mutlaka sizin yanınızda tutulacak. Göreceksiniz İstanbul'a da bahar gelecek. Tıpkı Ankara'ya baharın geldiği gibi. Tüm baskılara, iftira kampanyalarına rağmen başarıl elde ediyoruz. Başarımızı tüm 81 milyonun başarısı, demokrasiye olan özlemi olarak görüyoruz. Zafer olarak telakki etmiyoruz. Zafer düşmana karşı kazanılır. Bu seçimden elde edilen bir başarı sadece bizim açımızdan değil dünya açısından da Türkiye'de demokrasi gelişiyor diye memnuniyetle karşılanacaktır.

Ankara'yı Mansur Yavaş kazandı. Adana, Mersin, Antalya, Kırşehir, Artvin, Ardahan, Bolu, Bilecik'i kazandık. Kazanan aslında Türkiye."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.