TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

İmamoğlu: "Aramızdaki fark 29 bin 408. Aradaki farkın kapanma ihtimali kalmadı, kazandık"

İmamoğlu: "Aramızdaki fark 29 bin 408. Aradaki farkın kapanma ihtimali kalmadı, kazandık"

Ekrem İmamoğlu, CHP sistemine giren verileri kamuoyuyla paylaştı ve seçimi kazandıklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 01/04/19 02:27
okuma süresi: 3 dak.
İmamoğlu: "Aramızdaki fark 29 bin 408. Aradaki farkın kapanma ihtimali kalmadı, kazandık"
A- A A+

Kıbrıs Postası

Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi:

"Şu an saat sabaha karşı 02.21. 3 saati aşkın süredir AA giriş yapmamaya devam etmektedir. Üzülerek cümlelerimi tekrarlayacağım. AA görevini yapmayarak Türkiyemizin demokrasi sürecindeki en önemli kurumlardan birisi olarak vazifesini yerine getirmemiştir. Kınamamı yineliyorum. Kurum olarak yaşattıkları Türkiye tarihine acı bir not olarak düşülecektir. Türkiye'nin tarihi kurumlarıyla çok güçlü bir yol yürüyüşü olmazsa ciddi sıkıntılar başgösterir. AA yetkililerine, bakanlıkları göreve çağırıyoruz. Toplumu bilgi alma hakkından mahrum etmeye kimsenin hakkı yoktur. Türkiye'nin hiçbir kamu kurumu siyasallaşamaz. Bu anlamda herkesi göreve davet ederken AA'yı kınıyor, gerekli işlemlerin yapılacağını da belirtiyorum. Bir heyetimiz de AA'ya gitti.

En önemli konu, sahada büyük rol üstlenen, görev alan tüm arkadaşlarıma yapacağım çağrıdır: İlçe seçim kurullarındaki arkadaşlarım süreç tamamlanana kadar nöbet tutmalarını ve asla terk etmemelerini söylemek istiyorum. Şu anda tüm dünya bizi izliyor. Keşke dünyaya şu anda İstanbul seçimini açıklayabiliyor olsaydık resmi kurumlar tarafından. Sn. Cumhurbaşkanı ve diğer kişilerin de açıklamalarını dinledik. Her birinden bizi ikna edici cümleler duymak istedik. Gelmediği için açıklamamamızı yapıyoruz.

31 bin 186 sandıktan 30 bin 86'sı genel merkezimizin bilgi işlem sistemine girmiş durumdadır. Girilmeyen 100 sandık var. 1 sandıkta 300 civarında oy var. Ortalama hesaba göre %85 civarında geçerli oy var. Giren 30 bin 86 sandıkta aramızdaki fark 29 bin 408'dir. Yani biz öndeyiz. 4 milyon 155 bin 966 bizim sistemimizde benim aldığım oy olarak girilmiştir. Rakibimiz 4 milyon 126 bin 558'dir. Yakın zamanda bir açıklamamız daha olacak. Kalan sandıklar da ortalama 25 bin 500 geçerli oy olacaktır. Aradaki farkın kapanma ihtimali şu saat ihtimaliyle kalmamıştır. İstanbul ve Türkiye'ye duyurmak isterim ki bizim verilerimiz üzerinden İstanbul'u kazandığımız ortadadır".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.