YAŞAM
okuma süresi: 7 dak.

Sokağın Nabzı: "Kütüphanenin yolunu dahi bilmiyoruz"

Sokağın Nabzı: "Kütüphanenin yolunu dahi bilmiyoruz"

Kıbrıs Postası TV'de yayınlanan Sokağın Nabzı programına, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla konuşan vatandaş, kütüphaneye pek gitmediğini anlattı.

Yayın Tarihi: 01/04/19 15:09
okuma süresi: 7 dak.
Sokağın Nabzı: "Kütüphanenin yolunu dahi bilmiyoruz"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican Çalışkan

Kıbrıs Postası TV'de yayınlanan Sokağın Nabzı programına, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla konuşan vatandaş, kütüphaneye pek gitmediğini anlattı.

Lefkoşa'daki Milli Kütüphane'nin yerini dahli bilmediğini söyleyen halk, toplum olarak okuma alışkanlığımızı kaybettiğimize vurgu yaptı.

Sosyal medya ve televizyon ile çok fazla zaman geçirdiğine dikkat çeken vatandaş, daha fazla kitap okumak gerektiğini söyledi.

Fırat Akalan: "Lefkoşa'daki kütüphanelerin yerlerini bilmiyorum, kitap okumuyorum"

"Kütüphaneye Kıbrıs'ta hiç gitmedim. En son 2013 yılında Türkiye'de gitmiştim. Lefkoşa'daki kütüphanelerin yerlerini bilmiyorum ve konuyla ilgili herhangi bir bildirim de yok. Kitap okumuyorum, ama genelde gazete okuyorum, aslında fırsat bulamıyorum. İnternette zaman harcıyorum genellikle"

Nazım Basmacı: "Uzun zamandır kütüphaneye gitmedim, en son yıllar önce kitap almıştım"

"Uzun zamandır kütüphaneye gitmedim. Evlenmeden önce çok kitap okuyordum, ancak evlendikten sonra kitaptan koptum. Lefkoşa'daki Milli Kütüphane'nin yerini biliyorum. Kitap almıyorum, en son yıllar önce kitap almıştım. Televizyon ve sosyal medya ile aram iyi değil, gazete okuyorum genellikle. Aslında okumak güzel bir şey, okumak gerekir. Toplum olarak kütüphane alışkanlığından kopuyoruz, kütüphaneye de belli kişiler gidiyor, çok az"

Erkan Özdemir: "Lefkoşa'daki Milli Kütüphane'yi bilmiyorum, kitap okuma alışkanlığımız yok"

"Taksi şoförlüğü yapıyorum. En son ne zaman kütüphaneye gittiğimi hatırlamıyorum. Yıllar oldu, 20 yılı aşkın süredir gitmiyorum. Lefkoşa'daki Milli Kütüphane'yi bilmiyorum. Kitap ve gazete alışkanlığım var, onları okuyorum. 2 yıl önce kitap alıp okumuştum. Toplum olarak kitap okuma alışkanlığımız yok. Önümüzde gazete duruyor, onu dahi okumuyoruz. Sosyal medya çıktığı andan sonra kitap ve gazeteyi kenara bıraktık. Telefonlardan uzak durmalıyız biraz, kitap ve gazeteye dönmeliyiz"



Lemi Galip: "Doğma büyüme Kıbrıslıyım, ama Milli Kütüphane'nin yerini bilmiyorum"

"En son 5 yıl önce kütüphaneye gitmiştim. Lefkoşa'daki Milli Kütüphane'nin yerini bilmiyorum. Doğma büyüme Kıbrıslıyım. Eskiden kitap okuyordum, ancak şimdi pek okumuyorum. Televizyon ile aram iyidir. Toplum olarak kitap okuma alışkanlığımızı terk ettiğimizi düşünmüyorum, gençler okuyor. 2 kızım var ikisi de okuyor. Ancak biz yaşlanınca vazgeçiyoruz"



Sevilay Aktürk: "Kütüphaneye gitmiyorum, sosyal medya ve televizyon ile aram iyi"

"Kütüphaneye gitmiyorum, daha çok kitap alıp okumayı tercih ediyorum ve sürekli okuyan bir insanım. Lefkoşa'daki Milli Kütüphane'nin yerini de biliyorum. Sosyal medya ve televizyon ile aram gayet iyi, sürekli kullanıyorum. Toplum olarak okuma alışkanlığımızı terk ediyoruz. Özellikle sosyal medya kullanan kişilerin algıları düşüyor, herkes telefon ile uğraşıyor. Kitap okumak daha mantıklı"

Halil İbrahim Bar: "Milli Kütüphane'nin yerini bilmiyorum, okuma alışkanlığımızı terk ediyoruz"

"En son geçen hafta kütüphaneye gittim, bir üniversitenin kütüphanesine gittim. Lefkoşa'daki Milli Kütüphane'nin yerini bilmiyorum. Haftada bir kitap alıp okuyorum. Sosyal medya ve televizyon ile aram iyi. Kitap okuyan insan yok. Ders kitabını bile okumuyoruz. Toplum olarak okuma alışkanlığımızı terk ediyoruz. İnsanlar, çok fazla sosyal medya kullanmak yerine, bilinçlerini kitaba vermelidir"

Eyüp Nabi Aba: "Milli Kütüphane'nin yerini bilmiyorum, ayda bir kitap okuyorum, yolun sonu kötü"

"En son 1 hafta önce kütüphaneye gittim. Lefkoşa'daki Milli Kütüphane'nin yerini bilmiyorum. Sık sık olmasa da ayda bir kitap okuyorum. Sosyal medyayı kullanıyorum, fakat pek televizyon izlemiyorum. Toplum olarak okuma alışkanlığımızı terk ediyoruz. Sosyal medya hayatımıza girdiğinden dolayı kitap okuyamıyoruz. Bu yolun sonunu çok kötü görüyorum. Gelecek ve toplum için kitap okumalıyız"

Osmane Calal: "Kütüphaneye gitme ihtiyacı hissetmiyorum, okuma alışkanlığımızı terk ettik"

"En son kütüphaneye ne zaman gittiğimi hatırlamıyorum. Evde kitaplarım olduğu için, kütüphaneye gitme ihtiyacı hissetmiyorum. Lefkoşa'daki Milli Kütüphane'nin yerini biliyorum. Sosyal medya ve televizyon ile aram iyi. Toplum olarak okuma alışkanlığımızı terk ettik. Yolun sonunu, özellikle gençler açısından iyi görmüyorum. Gençlerin sosyal medya kullanımı daha fazla. Sosyal medya ihtiyaç, ama en azından bir kitabı alalım, o kitabın kokusu vursun, özellikle bunu çocuklarımıza aşılamamız gerekir"

Sabri Güngen: "Milli Kütüphane'nin yerini bilmiyorum, kitap okuma alışkanlığımız yok"

"Ben kütüphaneye genellikle ders çalışmak için gidiyorum, en son 1 hafta önce gittim. Lefkoşa'daki Milli Kütüphane'nin yerini bilmiyorum. Kitap alıp okuyorum. Kitap okuma alışkanlığımız yok. Kıbrıs toplumunda biraz var, ancak Türkiye toplumunda görmüyorum. Var, ama nadir. Kitabı kendi gelişimini sağlamak amacıyla okumuyoruz. Kitap okuma alışkanlığı eğitim ile alakalıdır. Bunun için eğitim sisteminin kitap okuma odaklı olması gerektiğini düşünüyorum. Eğitim sistemi değişmeli. İnsanın bakış açısı, okuması ile gelişir"

Mehmet Kale: "Milli Kütüphane'nin yerini bilmiyorum, daha fazla okumalıyız"

"En son 2 ay önce kütüphaneye gitmiştim. Lefkoşa'daki Milli Kütüphane'nin yerini bilmiyorum. Kitap okuyorum. Toplum olarak kitap okuma alışkanlığımızı terk ediyoruz. Sosyal medyanın bu konuda bize etkisi var. Kitap okumak insanın ufkunu genişletir, hayal gücünü geliştirir. Bence daha fazla okumalıyız. Kitaplardan vergi alınmasın"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.