ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Cinayet zanlısı Khan, polisten iki telefon hattı saklamış

Cinayet zanlısı Khan, polisten iki telefon hattı saklamış

Gökhan Naim'in cinayete kurban gittiği olaya ilişkin tutuklanan zanlı Rana Rahem Aslam Khan'ın soruşturma kapsamında belirtmediği cüzdanında iki telefon hattı daha bulundu.

Yayın Tarihi: 02/04/19 08:00
okuma süresi: 3 dak.
Cinayet zanlısı Khan, polisten iki telefon hattı saklamış
A- A A+
Kıbrıs Postası - Emel Doğan

İş insanı Gökhan Naim'in öldürülmesi olayına ilişkin soruşturma kapsamında geçtiğimiz Cuma günü, cinayetin kilit ismi olarak bilinen Zahid Masood'un kardeşi Sajid Masood da dahil olmak üzere toplamda üç kişi dün yeniden yargıç huzuruna çıkartıldı.

ZANLI KHAN'IN CÜZDANINDA İKİ TELEFON HATTI DAHA BULUNDU

Soruşturmayı yürüten Lefkoşa Adli Şube'de görevli Polis Müfettiş Muavini Feyyaz İneci, mahkeme salonunda verdiği şahadette, soruşturma kapsamında tutuklanan zanlı Abubakar Fiaz ile birlikte zanlı SajidMasood'un olay günü kullandığı ve Girne'de dağ yoluna attığı cep telefonunu daha sonra birlikte aldıklarını hatırlattı.

Zanlı Rana Rahem Aslam Khan'ın ise 27 Mart 2019 tarihinde Ercan Havalimanı'ndan 'sahte Güney Afrika pasaportuyla' giriş yaptığını ve henüz aranmakta olan Zahid Masood'un kullanımındaki İngiltere hattı ve birçok Rum telefon hattıyla görüşme yaptığını söyledi.

Öte yandan zanlının soruşturma kapsamında belirtmediği cüzdanında iki telefon hattı daha bulundurduğu belirtildi.

DATA VE TELEFON İNCELEMELERİ DEVAM EDİYOR

Polis müfettişi Feyyaz İneci, üçüncü zanlı olan Hasan Civelek'in, çete lideri Zahid Masood'la mali yönden ilişkileri olduğu belirlendiğini ve Zahid Masood'la olaydan önce görüştüğünü, olaydan sonra ise zanlının telefonunda, Zahid Masood'a ait telefon numarası kayıtlarını sildiğini belirtti.

Zanlıların olay günü bulundukları mekanların tespiti ve incelemeleri için kamera kayıtlarındaki çalışmalarının sürdüğünü anlatan Feyyaz İneci, data ve telefon incelemelerinin de halen sürdüğünü belirtti.

Data ve telefon inceleme sonuçları çıktığı zaman önemli verilere ulaşılacağını ve soruşturmanın salimen yürütülmesi açısından zanlılara sekiz gün ek tutukluluk talep edildi.

ZANLILARA 8 GÜN EK TUTUKLULUK

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, soruşturmanın selameti için zanlılar Sajid Masood, Rana Rahem Aslam Khan ve Hasan Civelek'in 8 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.