SAĞLIK
okuma süresi: 1 dak.

Biyologlar Derneği: "Kanseri kader olmaktan çıkarabilmek kişinin elinde"

Biyologlar Derneği: "Kanseri kader olmaktan çıkarabilmek kişinin elinde"

Biyologlar Derneği, kanserin temel nedenlerinin kalıtsal faktörler, beslenme faktörleri ve çevrenin etkisi olduğunu belirterek, "Sahip olduğumuz genetik mirasın etkisine rağmen beslenme alışkanlıklarımızı ve çevre koşullarımızı iyileştirmek elimizde. Kanseri kader olmaktan çıkaralım" dedi.

Yayın Tarihi: 02/04/19 12:04
okuma süresi: 1 dak.
Biyologlar Derneği: "Kanseri kader olmaktan çıkarabilmek kişinin elinde"
A- A A+
Biyologlar Derneği adına yazılı açıklama yapan Sedef Gürsoy Kutlu, devletin, halkının sağlıklı besin tüketimi ve sağlıklı çevrede yaşaması için gereken koşulları sağlaması ve koşulların sağlanması için de yasaları uygulaması gerektiğini kaydederek, "Bizlere düşen görev de, bilinçli olmak, kendi sağlığımız ve çevre sağlığımız için sorgulamaktır" ifadelerini kullandı.

Çevrenin her geçen gün kirlendiğini ve bu konuda yeterince duyarlılık gösterilmediğini, yaptırımların uygulanmadığını ifade eden Kutlu, çöp sorununa kalıcı çözümler bulunması, geri dönüşümün süratle uygulanması için gerekli yasa ve teşviklerin devlet eliyle yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Kutlu, çevre kirliliği ile mücadele kapsamında naylon poşetin tamamen yasaklanması ve solar enerji üreten panelleri ekonomik anlamda daha cazip hale getirmek gerektiğini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.