GÖNYELİ
okuma süresi: 4 dak.

Tartışmalı Gönyeli Alt Geçit Projesine 'devam' kararı

Tartışmalı Gönyeli Alt Geçit Projesine 'devam' kararı

Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde gerçekleşen davada yıkım talebi reddedildi ve Gönyeli Alt Geçit Projesi için çalışmalara devam edilme kararı alındı. İlk değerlendirmeyi Kıbrıs Postası'na yapan Gönyeli Belediye Başkanı Benli "İnşaat derhal kaldığı yerden devam edecek. Yol bitirilecek" mesajı verdi.

Yayın Tarihi: 03/04/19 07:42
okuma süresi: 4 dak.
Tartışmalı Gönyeli Alt Geçit Projesine 'devam' kararı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Emel DOĞAN

Tam Kadrolu Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde kıdemli yargıç Hasan Dağlı ve Gülay Süleymanoğlu huzurunda dün saat 14.00'da gerçekleşen davada yargı, Gönyeli Alt ve Üst Geçit Projesi'nde çalışmaların sürmesine karar verdi.

TALEPLER REDDEDİLDİ

Gönyeli'de 2018 yılının Nisan ayında, trafik yol güvenliğini artırmak ve trafik yoğunluğunu rahatlatmak amacıyla başlatılan "Gönyeli Alt ve Üst Geçit Projesi" yargıya başvurulması sonucu 10 aydır kesintiye uğramıştı. Bu kesinti vatandaşlarda uzun süreli bir mağduriyete sebep oldu. Konu ile ilgili olarak dün gerçekleşen mahkemede yargı, yıkım ya da projenin engellenmesi yönündeki tüm talepleri reddetti.

Mülk sahiplerinin, evlerinin önüne beş metrelik duvar inşa edilmesi nedeniyle gayrimenkullerinin anayola giriş-çıkışlarının engellendiği, gün ışığından yararlanamadıkları sebepleriyle söz konusu duvarın yıkılması talebi ve duvarın yıkılmaması halinde her evin 500 bin sterlin değerinden 50 bin sterlin değerine düştüğü gerekçesiyle toplamda 2 milyon 500 bin sterlin tazminat ödenmesi talepleriyle açılan dava mahkeme tarafından reddedildi.

DAVACILARA 'ÖZEL RAHATSIZLIK' NEDENİ İLE TAZMİNAT ÖDENECEK

Mülklerin değer kayıpları olduğunun ispatlanamadığına hükmeden mahkeme, bu projenin kamu yararına olduğu, servis yolunun yapılacak olması, mağduriyetin giderilecek olması nedenleri ile durdurulmuş olan çalışmalara devam edileceği kararına vardı.

Mahkeme, proje kararı alındıktan sonra servis yolunun henüz yapılmamış olması ve yapılana kadar davacıların mağdur olmaları durumundan 'özel rahatsızlık' nedeni ile davacılara 50 Bin TL tazminat verilmesine, davalıların ise 20 bin TL'lik mahkeme masraflarının ödenmesine, ayrıca davacıların devlet aleyhine olan davayı kaybetmeleri nedeni ile devlete 10 bin TL tazminat ödemesine karar verdi.

GÖNYELİ BELEDİYE BAŞKANI BENLİ: "İNŞAAT DERHAL KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK. YOL BİTİRİLECEK"

Gönyeli altgeçit projesi ile ilgili mahkeme kararını verip yıkım talebini reddettikten sonra Avrupa Konseyi Toplantısı için Strazburg'da bulunan Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli'ye ulaşan Kıbrıs Postası, Başkan Benli'den ilk açıklamayı aldı.

Benli, mahkemenin böyle bir karar almasından son derece mutlu olduklarını ve inşaatın derhal kaldığı yerden başlayarak çok kısa bir süre içerisinde hizmete açılacağını söyledi.

Mahkemenin kamu yararını gözettiğini ve böylesi bir yatırımın önünü açtığını ifade eden Benli, mahkemenin belirlediği tazminatı, hukukçuları ile değerlendireceklerini ancak böylesine büyük bir yatırımın ve hizmetin yanında kesilen tazminatın, projenin büyüklüğünün yanında önemli olmadığını ifade etti.

"Önemli olan inşaatın devam etmesi ve hizmetin Gönyeli'ye götürülmesi" şeklinde konuşan Benli, son derece mutlu olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.