LAPTA
okuma süresi: 5 dak.

Lapta Belediye Başkanı Aktuğ: "İstanbul trafiğini geçtik"

Lapta Belediye Başkanı Aktuğ: "İstanbul trafiğini geçtik"

Lapta Belediye Başkanı Aktuğ, Lapta'ya yatırımların eksik olması nedeniyle bölgenin refah ve kalkınma anlamında geri kaldığını belirtti.

Yayın Tarihi: 06/04/19 11:30
okuma süresi: 5 dak.
Lapta Belediye Başkanı Aktuğ: "İstanbul trafiğini geçtik"
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Lapta'daki ulaşım sorununun da bölgenin gelişimine engel olduğunu kaydeden Aktuğ, Girne-Lapta arasına yapılması planlanan çift şeritli yol projesinin hala hayata geçmemiş olmasının büyük bir eksiklik olduğunu vurguladı. Bölge halkının da yol çilesi nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu dile getiren Aktuğ, "İstanbul trafiğini geçtik artık. Konuyla ilgili defalarca konuştuk, eylem yaptık. Ama bu yıl da Ulaştırma Bakanlığı'nın bütçesinde çift şeritli yol projesine yer yok" dedi.

5 Aralık 2018'de yaşanan sel felaketinden sonra Lapta bölgesinin kamusal alanlarında 7 milyon TL'lik bir zararın olduğunu kaydeden Aktuğ, belediyeyi 24 milyon TL'lik borçla devraldıklarını hatırlatarak, "Kamusal alanlardaki hasarı belediyenin kötü bütçesiyle çözmeye çalışıyoruz. Hükümetimizle görüşmelerimiz sürüyor ancak aylar geçti hala bir netice alamadık" ifadelerini kullandı.

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, Diyalog TV'de yayınlanan Odak Noktası programında açıklamalarda bulundu…

Aktuğ, Lapta bölgesini etkileyen mali sıkıntıların mevcut olduğunu kaydeden Aktuğ, bölgedeki en büyük sıkıntının yatırım eksikliği olduğunu vurguladı. Lapta'nın 1974 yılı öncesi Türk turizminin başladığı yer olduğunu belirten Aktuğ, "Lapta'da yatırım maalesef başladığı noktada kalmıştır" dedi. Lapta'ya yatırımların az olması nedeniyle bölgenin refahı ve kalkınmasının da olumsuz etkilendiği bildiren Aktuğ, "Yatırımların artmasıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

"LAPTA'DAKİ ULAŞIM SORUNU YATIRIMCIYI ETKİLİYOR"

Lapta'nın merkezden uzak olması nedeniyle yatırımcıların etkilendiğini belirten Aktuğ, ulaşım sorunun da bölgenin gelişimine engel olduğunu kaydetti. Girne-Lapta arasına yapılması istenen çift şeritli yol projesinin hayata geçmemesinin bölge için büyük bir eksiklik olduğunu dile getirdi.

Yatırımcının yanında bölge halkının da yol çilesi nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu vurgulayan Aktuğ, "İstanbul trafiğini geçtik artık. Lapta bölgesinde oturup Lefkoşa'da 8 başında iş yapması gereken vatandaşlarımız evden 6.30'da çıkmak zorunda kalıyor. Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ile yol sorununu defalarca dile getirdik, eylem yaptık. Ancak yetkililerden ilgi görmedik. Ulaştırma Bakanlığı'nın bu yılki bütçesinde çift şeritli yol projesi yine yok. Halkın sesini duymuyorsanız, siyasetle de ilgili değilsiniz. Aylardır bir dönüş ve çalışma yapılmadı" ifadelerini kullandı.

"7 MİLYON TL'LİK HASAR VAR"

5 Aralık 2018'de yaşanan sel felaketinden en çok Lapta bölgesinin etkilendiğini bildiren Aktuğ, felaketten sonra Lapta bölgesinin kamusal alanlarında 7 milyonluk bir zararın olduğunu belirtti. Kamusal alanlardaki hasarı belediyenin kötü bütçesiyle çözmeye çalıştıklarını ifade eden Aktuğ, "Biz bu belediyeyi 24 milyon TL borç ile devralmıştık. Şimdi belediyenin kötü bütçesiyle sorunları çözmeye çalışıyoruz. Hükümetimizle konuyla ilgili görüşmelerimiz sürüyor ancak aylar geçti hala bir netice alamadık" şeklinde konuştu.

Belediyeler Reformu ve belediyelerin birleştirilmesi konusunda düşüncelerini aktaran Aktuğ, belediyeleri güçlendirici önlem alınmadan, bölgelerde hazırlık yapılmadan belediyeler birleştirilirse bu durumdan en çok halkın zarar göreceğini söyledi. 2008 yılında köylerin belediyelere bağlandığını hatırlatan Aktuğ, "2008 yılında Lapta Belediyesi Temiz İşleri'nde görevliydim. O dönemde belediyeden memnuniyet yüzde 85 oranlarındaydı. Hiçbir yasal düzenleme olmadan bir anda 14 köy Lapta Belediyesi'ne bağlandı ve bırakın köylerdeki insanlara hizmet götürmeyi, mevcut hizmet kalitesi aşağı çekildi. Halkın zarar görmemesi için belediyelerin önce güçlendirilmesi sonra reform yapmak gerekiyor" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.