EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

"TCMB ek sıkılaştırmadan geri adım attı. Gözler İstanbul seçim sonuçlarında"

"TCMB ek sıkılaştırmadan geri adım attı. Gözler İstanbul seçim sonuçlarında"

Kıbrıs İktisat Bankası, 9 Nisan'a ilişkin piyasa analiz raporunu yayımladı.

Yayın Tarihi: 09/04/19 07:03
okuma süresi: 3 dak.
"TCMB ek sıkılaştırmadan geri adım attı. Gözler İstanbul seçim sonuçlarında"
A- A A+
İktisatbank'ın 9 Nisan'a ilişkin Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

TCMB, yerel seçimler öncesi ara verdiği 1 hafta vadeli repo ihalelerine dün yeniden başlayarak istisnai gün uygulamasından çıktı. Fonlama yeniden %24 olan repo ihale faizi ile yapılırken, dün 15 Nisan vadeli, 16 milyar TL tutarlı miktar yöntemiyle repo ihalesi açıldı

Akabinde, Moskova ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da seçimde usulsüzlük yapıldığı iddiasına dair "Usulsüzlükler bazı değil neredeyse bütünü usulsüz" diyerek organize bazı suçların işlendiği yorumunda bulundu

Seçimlerin üzerinde 1 haftadan fazla bir zaman geçmesine rağmen halen daha İstanbul özelinde yaşanan karışıklık, Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü açıklamaları ve TCMB'nin ağırlıklı ortalama fonlama maliyetini yukarı çeken ek sıkılaştırma adımlarından geriye dönmesinin ile TL ve TL cinsi yatırım araçları değer kaybetti. USD/TL kuru gün sonunda 5,73 seviyesini test ederken, borsa geriledi, ikincil piyasa faizleri ise yükseldi.

Yurtdışı cephede ise gündemin ilk sırasında İngiltere var. Resim olarak 29 Mart tarihinde gerçekleşecek boşanma süreci, 12 Nisan tarihine ertelenmişti. Başbakan May, yarın gerçekleşecek AB liderler zirvesi öncesinde, muhalefet lideri Corbyn ile herhangi bir mutabakata varamadı. May'in, İngiltere'nin AB'den ayrılma tarihinde ek bir erteleme alabilmek için Almanya şansölyesi Merkel ve Fransa Devlet Başkanı Macron ile görüşmeyi planladığını okuyoruz.

Petrol fiyatlarında yükseliş dikkat çekiyor. OPEC üyesi Libya'da şiddetin arttığına ilişkin sinyallerin (artan jeopolitik riskler) yanı sıra, OPEC'in arz kesintisi, ABD'nin İran ve Venezuela yaptırımlarının da etkisi ile Brent cinsi ham petrolün varil fiyatı 70 doları aşarak yıl başından bu yana %30'dan fazla değer kazandı. Net enerji ithalatçısı olan Türkiye açısından petrolde yaşanan yükseliş, hem enflasyon hem de cari açık için iyi bir haberler değil.

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününde yatay bir seyir izlerken, Asya cephesinden bu sabah Şangay borsası hafif satıcılı.

Veri takvimi bugün olabildiğince sakin görülüyor...

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu 09/04/2019 – Salı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.