ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Naim cinayetinde tutuklu 7 zanlıdan 3'ü serbest bırakıldı

Naim cinayetinde tutuklu 7 zanlıdan 3'ü serbest bırakıldı

Naim cinayetiyle ilgili olarak tutuklanan ve çete lideri olduğu düşünülen Zayid Masood'un kardeşi KKTC vatandaşı Sajid Masood ile Hasan Civelek'in olayla ilgisi olmadığı belirlendi. Suçsuz oldukları anlaşılan zanlılar dün serbest bırakıldı. Böylece tutuklanan 7 zanlıdan 2'si hükümsüz tutuklu olmak üzere 4'ü cezaevine gönderilirken, 3'ü ise serbest bırakıldı, 5 zanlı ise hala aranıyor.

Yayın Tarihi: 10/04/19 07:45
okuma süresi: 3 dak.
Naim cinayetinde tutuklu 7 zanlıdan 3'ü serbest bırakıldı
A- A A+
Kıbrıs Postası – Emel Doğan

Naim cinayeti ile ilgili olarak tutuklanan 7 kişiden 2'si daha dün serbest bırakıldı. Tutuklu bulunan zanlılardan Sajid Masood ve Hasan Civelek olayla ilgileri kalmadığının anlaşılması üzere serbest bırakıldı.

Toplamda 3 zanlı serbest bırakılırken, 2'si 2 ayı aşmamak üzere hükümsüz tutuklanmış olup, diğer 2'si ise 3 ay sonra tekrar mahkemeye çıkarılmak üzere cezaevine gönderildi.

CİNAYETLE İLGİLİ TUTUKLANAN ÜÇ ZANLI SERBEST BIRAKILDI

Olay günü ve gecesi, aranmakta olan Zahid Masood ile birçok kez telefon görüşmesi yaptığı tespit edilen, mahkeme emri ile tutuklanan ve ardından gönüllü ifade veren Hüseyin Erseyis, Masood'u Güney Kıbrıs'a Akıncılar bölgesinden geçirdiğini itiraf etmişti.

Askeri Mahkeme ise Hüseyin Erseyis'in yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi, 10 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı iki kefilin 100'er bin TL'lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

Öte yandan cinayetle ilgili olarak tutuklanan ve çete lideri olduğu düşünülen Zayid Masood'un kardeşi KKTC vatandaşı Sajid Masood ile Hasan Civelek'in olayla ilgisi olmadığı belirlendi. Cinayetle ilgili bir suç işlemedikleri ve suçsuz oldukları anlaşılan zanlılar dün serbest bırakıldı.

CİNAYET ZANLILARINDAN 2'Sİ CEZAEVİNDE 5'İ İSE HÂLÂ ARANIYOR

Cinayetle ilgili 'suç ortağı' olarak tutuklanan ve cezaevinde olan Pakistanlı Bilal Ahmad ve Pakistan uyruklu KKTC vatandaşı Faiz Ul Hassan, yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti. Bilal Ahmad ve Faiz Ul Hassan üç ay sonra yargılanmak üzere Lefkoşa Cezaevi'ne gönderilirken, cinayetin kilit isimleri Zahid Masood ve İmran Arshan ile cinayete karıştıkları belirlenen Azmad Ali Virk, Tanveer Ahmad ve Ali Hassan'ın aranmasına halen devam edildiği belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.