EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu: "Seçimlerden sonra S-400 füzelerinden önce..."

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu: "Seçimlerden sonra S-400 füzelerinden önce..."

Kıbrıs İktisat Bankası, 10 Nisan'a ilişkin günlük piyasa analiz raporunu yayımladı.

Yayın Tarihi: 10/04/19 06:46
okuma süresi: 2 dak.
İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu: "Seçimlerden sonra S-400 füzelerinden önce..."
A- A A+
İktisatbank'ın 10 Nisan'a ilişkin Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

ABD kongre komite lideri, Türkiye'yi S-400 füze savunma sistemi satın alma planlarını sürdürmesi halinde katı yaptırımlara maruz kalabileceği uyarısında bulundu ve yasama organlarında başka adımların da atılabileceğini belirtti

Senatörler "Türkiye, bu yılın sonunda topraklarında ya gelişmiş savaş uçağı F-35'e ya da Rus S-400 füze savunma sistemine sahip olacak. İkisine birden sahip olmayacak. Yaptırımlar Türk ekonomisini çok sert vuracak, uluslararası piyasaları sarsacak, yabancı yatırımcıları korkutacak ve Türk havacılık ve savunma sanayini zarar verecek" dedi.

Türkiye cephesinde ise, Rusya ile S-400 alımı için yapılan anlaşmanın bitmiş bir anlaşma olduğunu belirten Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan, teslimat tarihinin de Temmuz ayından önce yapılabileceğini açıkladı.

"Seçimlerden sonra S-400 füzelerinden önce" olan başlığımız tek başına pek çok şeyi ifade etse de, konuyu biraz daha açalım. Türk mali piyasalarında, seçimlerin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen, İstanbul özelinde devam eden kafa karışıklığı karşısında temkinli bir bekleyiş hakim.

Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son yasal düzenlemeyle sandık başkanlarının kamu görevlilerinden olması gerektiğinin altını çizerken, "İstanbul'da bazı yerlerde farklıkların olduğunu, samimi bir bakış olsa bu iptale götürür" açıklamasını yaptı.

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu 10/04/2019 – Çarşamba

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.