ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Mağusa'da 2 kadın daha öldürülmekle tehdit edildi, tüm zanlılar serbest kaldı

Mağusa'da 2 kadın daha öldürülmekle tehdit edildi, tüm zanlılar serbest kaldı

Mağusa bölgesinde 2 kadın daha şiddete maruz kaldı. 22 yaşındaki öğrenci bir kız, erkek arkadaşı tarafından ciddi şekilde darp edilip ölümle tehdit edilirken, Dörtyol'da bir kadın erkek kardeşi tarafından bıçakla tehdit edildi.

Yayın Tarihi: 12/04/19 08:00
okuma süresi: 3 dak.
Mağusa'da 2 kadın daha öldürülmekle tehdit edildi, tüm zanlılar serbest kaldı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Son dönemlerde artış gösteren kadına karşı şiddet olaylarına Mağusa bölgesinde yenileri eklendi. 22 yaşındaki öğrenci bir kız erkek arkadaşı tarafından itilerek başını masaya çarpması sonucu ciddi şekilde darp edilip polise gitmesi halinde ölümle tehdit edilirken, Dörtyol'da bir kadın aralarında husumet olduğu gerekçesi ile erkek kardeşi tarafından bıçakla öldürülmekle tehdit edildi. Her iki olayın da polise yansımasının ardından polis işlem başlattı. Kasım 2018 tarihinde artan şiddet olaylarına karşı Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Şubesi'nin kurulmasının ardından özellikle merkez Lefkoşa bölgesinde şiddet zanlıları mahkemeler huzuruna çıkarılırken, Mağusa bölgesinde zanlılar, haklarında dava okunarak serbest bırakılıyor.

"POLİSE GİDERSEN SENİ ÖLDÜRÜRÜM"

Şiddet olaylarının ilki 9 Nisan 2019 tarihinde saat 23:30'da meydana geldi. Sakarya mahallesinde yabancı uyruklu 29 yaşındaki öğrenci A. A.'nın aralarında çıkan sözlü tartışma sonucu kız arkadaşı 22 yaşındaki Z. H'nin ellerini sıkıca tutup ittiği ve başını masaya vurmasına sebep olduğu öğrenildi. Genç kızı ciddi şekilde darp eden A. A.'nın daha sonra ise "eğer polise gidersen seni öldürürüm, seni mahvederim" diyerek şiddet kullanma tehdidinde bulunduğu öğrenildi. Olayın 10 Nisan 2019 tarihinde polise bildirildiği ve zanlının ilk etapta tutuklandığı öğrenilirken daha sonra zanlının hakkında dava okunarak serbest bırakıldığı bildirildi.

KIZ KARDEŞİNİN ÜSTÜNE BIÇAKLA YÜRÜDÜ, SUÇÜSTÜ TESPİT EDİLDİ

Dörtyol'da meydana gelen şiddet olayı ise 10 Nisan 2019 tarihinde saat 10:00 sıralarında yaşandı. 43 yaşındaki M. D'in evinin avlusu içinde tasarrufundaki 23 cm uzunluğundaki sivri uçlu bıçağı çekerek, ailevi sorunlar nedeni ile aralarında husumet bulunduğu gerekçesi ile kız kardeşi H.D'yi yakın mesafeden "kesecem seni" diyerek bıçakla öldürmekle tehdit ettiği öğrenildi. Zanlının suçüstü tespit edilip tutuklanarak bıçağın emare alındığı olayda ise yine zanlı M. D, hakkında dava okunarak mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.