ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Ailesinin sahip çıkmadığı 4 genç cezaevine gönderildi

Ailesinin sahip çıkmadığı 4 genç cezaevine gönderildi

Çok fazla bina açma, ev açma, sirkat ve benzeri suçlardan yakalanan ve ailesinin bakımlarını üstlenmediği 4 genç bugün Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılarak cezaevine gönderildi.

Yayın Tarihi: 12/04/19 15:47
okuma süresi: 4 dak.
Ailesinin sahip çıkmadığı 4 genç cezaevine gönderildi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Emel Doğan

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer'in huzurunda okunan kararda savcı Atilla Enver Etkin, hazır bulundu.

Kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, genç sanıkları 11 davadan aleyhlerine getirilen tüm ithamlardan suçlu bularak, mahkûm ettiklerini kaydetti.

Mahkeme, Lefkoşa'da çok sayıda bina açma suçu işleyen 17 yaşındaki M.K.V'ye 2 yıl, 18 yaşındaki A.C.V'ye 1 yıl 6 ay, 24 yaşındaki Cumali Karataş'a 1 yıl hapis cezası verirken, 16 yaşındaki İ.U'ya ise 7 ay hapis cezası verdi.

4 GENÇTEN 3'Ü SOS ÇOCUK KÖYÜ'NDE BÜYÜDÜ

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargıç huzuruna çıkarılan dört genç zanlıdan üçü SOS Çocuk Köyü'nde büyümüş olup, Sosyal Tahkikat Raporlarına göre ailelerinin ekonomik düzeyinin çok düşük olduğu, ailevi ilgisizlik, duyarsızlık ve ebeveynlik kapasitelerinin yetersiz olması nedeniyle zanlıların suça bulaştıkları belirtildi.

Öte yandan belirtilen raporları göz önünde bulundurarak karar veren Yargıç Temay Sağer, sanıkların mahkemede suçlarını kabul etmek suretiyle adaletin erken tecelli etmesine katkı sağlamalarını, tahkikata yardımcı olmalarını, tüm sanıkların genç ve hayat tecrübesinden yoksun birer kişi oluşundan ötürü hatalarından gerekli dersi çıkarmaları halinde geri kalan hayatlarını daha düzgün birer birey olarak yaşama şanslarının olmasını lehlerine değerlendirdiklerini belirtti.

HATALARINDAN DERS ÇIKARMALARI BEKLENİYOR

İşlemiş oldukları ciddi suçlara rağmen mahkemenin, sanıklara hatalarından ders çıkarmaları için fırsat verdiğini belirten Sağer: "Bu meselede daha da vahim ve üzücü olan husus, genç yaştaki tüm sanıkların kabarık birer sicile sahip olmasıdır. Emare 6'ya bakıldığı zaman: Henüz 17 yaşında olan Sanık 1'in 22, 18 yaşında olan Sanık 2'nin 8, 24 yaşındaki Sanık 3'ün 9 ve şu an 16 yaşında olan Sanık 4'tün ise 11 benzeri sabıkaya haiz oldukları görülmektedir. Mahkemenin, sanıkların işlemiş oldukları ciddi ve vahim suçlara rağmen her seferinde sanıklara ceza takdirinde mülayim davranmış ancak sanıklar tüm bu fırsatlara rağmen bir türlü ıslah olmamışlar ve suçları defalarca işleyerek kamu güvenliğini ciddi şekilde tehdit etmişlerdir" dedi.

"BU KÖTÜ TABLO SANIKLARIN DEĞİL, ÇOCUKLARINDAN BİHABER ANNE VE BABANIN ESERİDİR"

Gerçek suçluların, sanıkların anne ve babaları olduğunun altını çizen Sağer: "Sanıklar 1, 2 ve 3'ün gelişim evrelerini çoğu çocuklardan farklı olarak son derece sağlıksız bir ortamda geçirdiklerini, bu nedenle maalesef işbu sanıklar suça meyilli birer kişiye dönüşmüşlerdir. Anne ve babaların birincil görevi çocuklarını sağlıklı birer birey olarak yetiştirip, kendi ayakları üzerinde başarılı şekilde durmalarını sağlamak iken, sanıklar aileleri tarafından sevgiden ve ilgiden yoksun büyütülmüşlerdir. Dahası bu Sanıklar kimi zaman aileleri tarafından şiddete maruz kalmışlar, kimi zaman ise terk edilmişlerdir. Tüm yaşanılanlar sonucunda ortaya çıkan bu kötü tablo ise sanıkların değil, çocuklarından bihaber hayatlarını idame ettiren anne ve babanın eseridir. Ancak işbu Sanıklar da işlemiş oldukları ciddi ve vahim suçlara rağmen her seferinde kendilerine mahkemelerce tanınan fırsatları olumlu kullanamamışlar ve kendilerini toplumun diğer bireyleri arasına entegre edememişlerdir. Bu nedenle sanıkların da mevcut kötü tabloda sorumlulukları ve bu sorumluluk her suç işlendiğinde daha da artmaktadır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.