İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Tatar: "Turizm sektörü artık önünü göremiyor"

Tatar: "Turizm sektörü artık önünü göremiyor"

UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, Meclis'te "Turizm alarm veriyor" başlıklı konuşma yaptı.

Yayın Tarihi: 15/04/19 12:25
okuma süresi: 2 dak.
Tatar: "Turizm sektörü artık önünü göremiyor"
A- A A+
Turizmin ülkedeki en önemli sektörlerden olduğunu, dış ticaret açığının kapatılmasında önemli payı bulunduğunu dile getiren Tatar, sektörün artık önünü göremeyecek durumda olduğunu söyledi.

Hükümetin sektöre yapması gereken ödemelerin yapılmadığını, bu alacağın 120 milyon TL düzeyinde olduğunu ifade eden Tatar, 2019-2020 dönemine ait harcamaların ödenemeyecek bir durumda olduğu yönünde de bir algı oluştuğunu belirtti.

Hükümetin bu konuya ağırlık vermesi gerektiğini dile getiren Tatar, bu önemli sektörün böyle bir belirsizlikle yoluna devam etmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Ülkeye gelen yolcu sayısında ve dolulukta düşüş yaşandığını dile getiren Tatar, tedbir alınmazsa bu düşüşün yüzde 30'a çıkacağından endişe edildiğini dile getirdi.

Sektör temsilcilerinin de konuyla ilgili açıklamaları olduğunu söyleyen Tatar "Ancak yeni sezonda ciddi tedbirler alınmasıyla bu yangının önüne geçilebilir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.