GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Rum Eğitim Bakanlığı ve Paris Akademisi arasında mutabakat zaptı

Rum Eğitim Bakanlığı ve Paris Akademisi arasında mutabakat zaptı

Güney Kıbrıs'ta temaslarda bulunmakta olan Paris Akademisi Başkanı ve Sorbonne Üniversitesi Rektörü Gilles Pecout, dün Rum Eğitim ve Kültür Bakanı Kostas Hambiaouris ile görüştü.

Yayın Tarihi: 16/04/19 07:55
okuma süresi: 2 dak.
Rum Eğitim Bakanlığı ve Paris Akademisi arasında mutabakat zaptı
A- A A+
Hambiaouris ve Pecout arasında yapılan görüşmenin ardından Rum Eğitim Bakanlığı ile Paris Akademisi arasında bir Mutabakat Zaptı imzalandı.

İmza töreninde konuşan Rum Bakan, Paris Akademisi Başkanı ve Sorbonne Üniversitesi Rektörü'nün adayı ziyaret etmesi, Güney Kıbrıs ve Fransa arasında eğitim alanındaki işbirliği için bir "dönüm noktası" olduğunu, Eğitim Bakanlığı'nın en önemli politikalarından birinin diğer ülke ve kurumlarla işbirliği sağlanması olduğunu vurguladı.

Rum Bakan, Pecout'un adada bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyetini ifade ederek mutabakat zaptının imzalanması ve konuk yetkilinin yapacağı görüşmelerin, Güney Kıbrıs ve Fransa arasında eğitim alanındaki mükemmel işbirliğini kanıtladığını ve gelecekteki daha güçlü bir işbirliğinin sağlanması için temel olduğunu belirtti.

Pecout ise adayı ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti ve imzalanan mutabakat zaptının ikili ilişkileri olumlu etkilediğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.