GİRNE
okuma süresi: 1 dak.

Girne-Karakum'da kilise çevresindeki izinsiz inşaat sürüyor

Girne-Karakum'da kilise çevresindeki izinsiz inşaat sürüyor

Geçtiğimiz hafta Girne Postası'nın gündeme taşıdığı Girne Üniversitesi'ne ait izinsiz inşaat alanı içindeki tarihi Ayios Vasileios Kilisesi etrafındaki inşaat çalışmaları durmak bilmiyor.

Yayın Tarihi: 16/04/19 14:18
okuma süresi: 1 dak.
Girne-Karakum'da kilise çevresindeki izinsiz inşaat sürüyor
A- A A+
Girne Postası

Adanın gerek kuzeyinde gerekse de güneyinde tepki çeken çalışmalarla ilgili İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars'ın yaptığı "Şehir Planlama Dairesi gereğini yapacak" açıklamasına rağmen, herhangi bir duraklamanın olmadığı inşaat bölgesindeki çalışmalar her şeye rağmen sürüyor.

Girne Belediyesi tarafından olay sonrası mühürlenen ve hiçbir izni olmayan inşaat çalışmaları sırasında zarar gören kilisenin etrafına bu kez de iskeleler çekilerek korumaya alınmaya çalışıldı, bölge daha da derin bir şekilde kazıldı.

Girne'de bu sabahtan itibaren etkili olan yağmurla birlikte kilise etrafındaki toprağın daha da zayıfladığı görülürken, tarihi yapının yıkılmasından endişe ediliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.