EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

İstanbul'da 18 günün ardından seçim sonuca vardı, piyasalar az da olsa hareketlendi

İstanbul'da 18 günün ardından seçim sonuca vardı, piyasalar az da olsa hareketlendi

Kıbrıs İktisat Bankası, 18 Nisan'a ilişkin piyasa analiz raporunu yayımladı.

Yayın Tarihi: 18/04/19 08:00
okuma süresi: 2 dak.
İstanbul'da 18 günün ardından seçim sonuca vardı, piyasalar az da olsa hareketlendi
A- A A+
İktisatbank'ın 18 Nisan'a ilişkin Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

Sn. Ekrem İmamoğlu, 16 gündür devam eden belirsizlik ardından 16 milyon seçmenin mazbatasını dün aldı. İstanbul Belediye Başkanı sıfatı ile vermiş olduğu yumuşak mesajlar, kucaklayıcı duruş ile siyasete yeni bir dil ve beklenti kazandırmasını piyasa gözlüğümüzle bakarak önemsiyoruz. Sn. İmamoğlu'nun dün mazbatasını alması, finansal piyasalar cephesinde de fiyatlandı.

Hatırlanacağı üzere, yerel seçimlerin hemen ardından 5,44 seviyelerine gerileyenUSD/TL kuru, seçim belirsizliğinin tırmanması ile, bültenimizde ön plana çıkardığımız sırası ile 5,64 , 5,72 ve 5,84 seviyelerini kademeli olarak test etti. Salı günü akşam 19:00 sularında, kurun 5,82 seviyelerinde salındığı bir zaman diliminde, aniden süratle 5,74 seviyelerine kadar gevşemesini dün bültenimizde irdelemiştik.

Her ne kadar elle tutulur bir bilgiye sahip olmasak da, kurun gerilemesinde, Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Albayrak'ın ABD Başkanı Trump ile görüşmesi ve akabinde Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın'ın da resmi ziyaret için bulunduğu Washington'da gazetecilere yaptığı açıklamayı ön plana çıkarmış, ABD Kongre'nin, S400 füze sistemlerinin Rusya'dan alımı durumunda, Türkiye'ye yaptırım (olası) uygulaması ihtimaline karşın, tıpkı Suudi Arabistan örneğinde olduğu üzere, Başkan Trump'tan veto hakkında kullanmasının beklenildiğini, bunun da acaba gerilen ABD-Türkiye ilişkilerine yeni bir soluk getirip getirmeyeceğini sorgulamıştık.

Dün Wall Street Journal (WSJ) haberine göre, ABD'yle Türkiye'nin S400 açmazından çıkamadıkları haberini görmemize rağmen, TL cinsi varlıklarda gün boyunca devam eden iyimser havanın olası bir mazbata fiyatlaması olacağını da tahmin ettik.

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu 18/04/2019 – Perşembe

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.