İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı Meclis Komitesi'nde görüşülmeye devam ediyor

Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı Meclis Komitesi'nde görüşülmeye devam ediyor

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı'nın görüşmeye devam ediyor.

Yayın Tarihi: 18/04/19 18:30
okuma süresi: 2 dak.
Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı Meclis Komitesi'nde görüşülmeye devam ediyor
A- A A+

Meclis'ten verilen bilgiye göre, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, bugün HP Milletvekili Jale Refik Rogers başkanlığında toplandı.

Komite, gündeminde bulunan, "Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı"nı madde madde görüşmeye devam etti. Söz konusu tasarısı ilerleyen toplantılarda da ele alınacak.

Komite toplantısına davetli olarak, Sağlık Bakanlığı, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi, Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Evrensel Hasta Hakları Derneği'nden yetkililer katılıp, görüş ve önerilerini sundu.

HP Milletvekili Jale Refik Rogers başkanlığında yapılan komite toplantısına, UBP Milletvekili ve Komite Başkan Vekili Menteş Gündüz, komite üyeleri UBP Milletvekili ÖzdemirBerova, CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe ve HP Milletvekili Hasan Topal katıldı.

Tasarı, ruh sağlığından yoksun kişilerin tedavisi, rehabilitasyonu, topluma yeniden kazandırılmasıyla ilgili hukuki ve idari düzenlemelerin hayata geçirebilmesi için hazırlandı. Toplum merkezli tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerine geçiş, alkol, madde, tedavi merkezlerinin ile psikiyatrideki uzmanlık alanlarının yasal çerçevesini oluşturma, koruyucu ruh sağlığı hizmetlerini geliştirme de hedefler arasında.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.