GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Gemiler Mağusa Limanı'ndan klavuzsuz ayrıldı

Gemiler Mağusa Limanı'ndan klavuzsuz ayrıldı

Mağusa Limanı'nda kriz. Baş Kılavuz ve Liman Başkanlığı çalışanları ek mesaiye kalmama kararı alıp gemi çıkışlarını durdurdu. Müsteşar Bağzıbağlı, yasa dışı olarak 2 gemiyi limandan çıkardı.

Yayın Tarihi: 20/04/19 10:37
okuma süresi: 2 dak.
Gemiler Mağusa Limanı'ndan klavuzsuz ayrıldı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa Limanı'nda Baş Kılavuzluk Liman Başkanlığı çalışanları 3 aydan beri ek mesai ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle dün mesai bitimiyle birlikte ek mesaiye kalmama kararı aldı.

Gemilerin limandan çıkışına onay verilmezken, gemi çıkışları aksamaması için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar'ı hizmet alınmadan yasa dışı olarak 2 geminin çıkışına onay verdi. Limanda kriz büyüdü, şu sıralarda Baş Kılavuzluk Liman Başkanlığı çalışanları ile çalışanların örgütlü bulunduğu sendikalar limanda toplantı gerçekleştiriyor.

Toplantıya Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar'ı Kemal Bağzıbağlı da katıldı.

2 GEMİ ÇIKIŞ BELGESİZ LİMANDAN AYRILDI

Çalışanların ek mesaiye kalmama kararı ile limandan hiç bir geminin ayrılmasına izin verilmezken, dün gece saatlerinde Müsteşar Bağzıbağlı'nın girişimleri ile Via Famagusta ve Toros isimli gemiler hiçbir hizmet almadan ve çıkış belgesiz olarak art arda limandan ayrıldı.

Çalışanlar gemilerin limandan ayrılmasının yasa dışı olduğunu ve Müsteşar Bağzıbağlı'nın yasaya aykırı hareket ettiği yorumlarında bulundu.

Via Famagusta isimli yük gemisinin saat 01:00 sıralarında Toros isimli yük gemisinin ise 00.49 sıralarında limandan ayrıldığı öğrenildi. Çıkış belgesi olmayan gemilerin ise prosedüre göre Mersin Limanına giriş yapamayacağı öğrenildi.

Via Famagusta ve Toros isimli gemilerin Marine Traffic isimli programa göre Karpaz açıklarında seyir halinde olduğu görüldü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.