İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Vatandaşlar dertli: "Lefkoşa Otobüs Terminali açık pazara uygun değil"

Vatandaşlar dertli: "Lefkoşa Otobüs Terminali açık pazara uygun değil"

Lefkoşa Otobüs Terminali'nde kurulan açık pazar, konumu nedeni ile vatandaşı zor durumda bırakıyor. Vatandaşlar, yeni açık pazar projesinden umutlu...

Yayın Tarihi: 22/04/19 08:15
okuma süresi: 2 dak.
Vatandaşlar dertli: "Lefkoşa Otobüs Terminali açık pazara uygun değil"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Emel Doğan

Lefkoşa'da her hafta sonu kurulan açık pazarın otobüs terminalinde olması nedeni ile arabalarını park edecek yer bulamadıklarını söyleyen vatandaşlar zor durumda kaldıklarını dile getirdi.

Araçlarını park edebilmek veya alışverişten sonra eve gitmek için trafiğe takılan vatandaşlar, bazı haftalarda sırf bu nedenle pazara gitmeyi istemediklerini aktardı.

Lefkoşa Otobüs Terminali'nin yoğun bir bölge olduğunu ve trafiğin çok sıkıştığını söyleyen vatandaşlar, pazarın kurulduğu bölgenin konum olarak doğru bir bölge olmadığını düşünüyor.

YENİ AÇIK PAZAR PROJESİ BAŞLADI FAKAT BİTMEDİ…

Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından Küçük Kaymaklı 'da, Atatürk Öğretmen Akademisi'ne yakın bir alana konumlandırılan Yeni Açık Pazar Projesi, 12 bin 450 metrekare alan ve 264 stantile halkın hizmetine açılmayı bekliyor.

Lefkoşa Türk Belediyesi yeni pazar alanında, sadece pazar günleri değil haftanın diğer günleri ise organik pazar,ikinci el pazarı,el emeği pazarı,açık alan sergileri, gösteri ve konser, organik ürünler gibi etkinliklere de yer verileceğini duyurmuştu.

2015 yılının kasım ayında başlanan projenin 2017 Aralık ayında ise 2. etabına başlanmıştı. Çalışmalarının halen sürdüğü projenin, Lefkoşalıları yaşadığı Açık Pazar sıkıntılarından kurtarması bekleniyor. Vatandaş, Yeni Açık Pazar Projesi'nin sıkıntıları gidereceğine inanıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.