EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu: "Petrol fiyatında sert yükseliş görülüyor"

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu: "Petrol fiyatında sert yükseliş görülüyor"

Kıbrıs İktisat Bankası, 22 Nisan'a ilişkin günlük piyasa analiz raporunu yayımladı.

Yayın Tarihi: 22/04/19 08:25
okuma süresi: 3 dak.
İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu: "Petrol fiyatında sert yükseliş görülüyor"
A- A A+
İktisatbank'ın 22 Nisan'a ilişkin Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

Paskalya tatili nedeniyle Batı aleminde pek çok piyasanın kapalı olması, içerde de hissediliyor

Türk Lirası'nın günlük ve haftalık oynaklık oranının (volatilite) tek hanelere gerileyerek son günlerde kur cephesinde yaşanan dar bantta sıkışmayı da teyit ediyor. Bu minvalde, gerek Paskalya tatilini de içine alan uzun haftasonu, gerekse de Türk mali piyasalarının yarın kapalı olduğu düşünülürse, TL gecelik fonlamasının pahalı olması nedeniyle, kur cephesinde düşük işlem hacmi ve sakinliğin bugün ve yarın da korunabileceğini öngörüyoruz.

Öte yandan, dışarda, ABD'nin İran'dan petrol ithalatına tanıdığı muafiyeti sona erdireceği haberinin etkisiyle petrol piyasasından sert yükseliş görülüyor. Reuters'in Washington Post gazetesinin haberine dayandırarak yaptığı bilgilendirme ardından, Brent cinsi petrolün varil fiyatı 74 usd/varil seviyesine yükselerek son 5 ayın zirvesini test etti. Konu hakkında bugün ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun açıklama yapacağı bekleniyor. Petrol fiyatlarının yükselmesi, net enerji ithalatçısı olan Türkiye'nin cari açık ve enflasyonla mücadelesi bağlamında negatif bir gelişme.

Paskalya tatilinin dinginliği korunurken, Cuma günü kapalı olan ABD piyasalarında işlemler bugün tekrar başlayacak. Lakin, finans kalbinin attığı İngiltere ve Avrupa piyasaları bugün de kapalı konumda olacak.

Sabah saatlerinde açık olan Asya cephesinde karmaşık bir seyir hakimken, Şangay borsasının günü %1,5 düşüşle tamamlamaya çalıştığını görüyoruz.

USD/TRY kuru Cuma gününü 5,81 seviyesinde dalgalanarak tamamlaması ardından yeni hafta başlangıcında 5,83 civarında işlem görüyor. Kur cephesi ile ilgili yakın gelecekte beklediğimiz yukarı yönlü seyir için senaryo analizlerimizi grafiksel olarak inceleyebilirsiniz.

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu 22/04/2019 – Pazartesi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.