KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

"Sanat Buluşması ve Atölyeler Bayramı" başladı: Sergi 26 Nisan'da

"Sanat Buluşması ve Atölyeler Bayramı" başladı: Sergi 26 Nisan'da

Gazimağusa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mağusa Gelişim Akademisi'nin (MGA) "Sanat Buluşması ve Atölyeler Bayramı" başladı.

Yayın Tarihi: 22/04/19 16:55
okuma süresi: 3 dak.
"Sanat Buluşması ve Atölyeler Bayramı" başladı: Sergi 26 Nisan'da
A- A A+
Sanatçı Ayhatun Ateşin küratörlüğünde MGA Sakarya Tesisleri'nde 20 Nisan'da başlayan 26 Nisan'a kadar sürecek atölye çalışmasında KKTC ve Türkiye'den 19 sanatçı yer alıyor.

Atölye çalışmasında, "Türkiye'den Kadir Sevim, Umut Germeç, Kadir Selçuk Yaşa, Aslıhan Kaplan Bayrak, Elif Ağatekin, Ozan Dursun, Emrullah Örünklü, Gülay Yakar, Ferhat Onur, KKTC'den de; Ali Genç, Ayça Öztürk, Eser Keçeci, Arif Albayrak, Türksal İnce, Vedia Okutan, Gaydeler, Serkan Sürek, Cemal Tunceri, Kemal Behçet Caymaz ve Ayhatun Ateşin" gravür, seramik, çini, heykel, resim, mozaik ve karikatür çalışmaları gerçekleştiriyor.

Atölye çalışması 10.00-19.00 saatleri arasında vatandaşlar tarafından ziyaret edilebiliyor. Çarşamba ve perşembe günleri atölye çalışmaları Gazimağusa ağırlıklı olmak üzere öğrencilere de açık olacak.

Atölye çalışmalarında oluşturulan eserler 26 Nisan Cuma günü saat 14.00'te Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter tarafından açılacak sergide, MGA Sakarya Tesisleri'nde sergilenecek.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, sergini küratörlüğünü yapan sanatçı Ayhatun Ateşin ve atölye çalışmalarına katılan bazı sanatçılar ve MGA Sorumlusu Mustafa Tazeoğlu ile birlikte Gazimağusa Belediyesinde basın toplantısı düzenledi.

Arter basın toplantısında, Gazimağusa Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının önünü açmayı ilke haline getirdiklerini belirterek, MGA'nın yeni bir sanat etkinliğine daha imza attığını kaydetti.

Arter, 26 Nisan'a kadar birçok sanat dalında çalışmalar yapılacağını ifade ederek, çalışmanın sergiyle sonlandırılacağını söyledi.

Arter,19 sanatçının yapacağı çalışmaların, ziyarete edecek öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmasına da katkı koyacağına inanç belirtti.

Arter, 700 kişinin ziyaret etmesini bekledikleri atölye çalışmalarına Gazimağusa Belediyesi olarak destek verdiklerini de sözlerine ekledi.

Sanatçı Ayhatun Ateşin, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, kültür ve sanatın yoğun olduğu Gazimağusa'da sanat çalışmaları gerçekleştirmenin sanatçılara ayrı bir duygu verdiğini söyledi.

Ateşin, etkinlikle görsel şölen ve bayram coşkusu oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Ateşin, atölye çalışmalarında yıllardır MGA'da üretilen ve yarım kalan çalışmaların yeniden ele alınarak tamamlanmasına da bir fırsat yarattığını sözlerine ekledi.

Söz alan sanatçılar da Gazimağusa ve atölye çalışması ile ilgili düşüncelerini paylaştılar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.