LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Lefkoşa ilçesi okulları izcileri, Bandabuliya'da "az kullan yaratıcı ol" etkinliği düzenledi

Lefkoşa ilçesi okulları izcileri, Bandabuliya'da "az kullan yaratıcı ol" etkinliği düzenledi

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Lefkoşa İlçesi Okulları izcileri, Lefkoşa Bandabuliya'da "Az kullan Yaratıcı Ol" etkinliği düzenledi.

Yayın Tarihi: 27/04/19 17:45
okuma süresi: 2 dak.
Lefkoşa ilçesi okulları izcileri, Bandabuliya'da "az kullan yaratıcı ol" etkinliği düzenledi
A- A A+
Saat 09.00'daki etkinliğin açılışı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın eşi Meral Akıncı tarafından gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında izcilerin atık materyaller kullanarak oluşturduğu serginin açılışı da yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan verilen bilgiye göre, Meral Akıncı, yaptığı konuşmada izcilerin doğayla iç içe ve ahlaki gelişimini tamamlamış bireyler olduğuna dikkat çekti.

Meral Akıncı şöyle konuştu: "İzcilik, doğa ile iç içe ve onu koruyup geliştirerek çocuk ve gençleri milliyet, örf, din, dil ayırımı yapmaksızın ruhsal, bedensel, zihinsel ve ahlaki açıdan geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır ve üniformalı bir faaliyettir. İzcilik doğayı koruyup geliştirme ve kişilerin kendi imkan ve becerileriyle doğada hayatta kalmalarını sağlamayı amaçlar. İzciliğin felsefesi bedenen ve ruhen doğa ile uyum sağlayan gençlerin sağlıklı, zeki, cesur, vatansever ve insancıl bireyler olarak yetişmesidir. İzcilerin topluma ve dünyaya büyük katkıları vardır."

Endüstrileşmenin artmasıyla doğaya atılan kimyasal maddeler yüzünden doğanın yapısının zarar görmekte ve çevrenin kirlenmekte olduğunu belirten Meral Akıncı, "Doğamızda bazı canlı türleri bu yüzden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Doğayı sevenler doğayı koruyanlar izcilerin felsefesiyle hareket etmeli ve doğamızı korumalıyız" dedi.

Ülkede yaşanan doğal tahribatlara ve çarpık yapılaşmaya da değinen Meral Akıncı, "Biz insanlar doğayla kavga ederken, doğa bizlere dünyanın dört bir tarafından farklı mesajlar vermeye devam ediyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yürütülen Temiz Düşün projesi kapsamında yapılan çalışmalardan da bahseden Meral Akıncı, doğayı koruyup temiz tutmak ve yeşillendirmek için yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti.

Meral Akıncı, yakın bir tarihte izcilerle bir araya geleceğini kaydetti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.