GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne'de en ucuz suyu Çatalköy, en pahalı suyu ise Alsancak halkı kullanıyor

Girne'de en ucuz suyu Çatalköy, en pahalı suyu ise Alsancak halkı kullanıyor

Girne Postası, ülke genelinde yaşanan zorunlu su kesintileri nedeniyle Girne bölgesindeki belediyelerin vatandaşa sattığı suyun fiyat araştırmasını yaptı. Araştırma sonucunda elde edilen verilere göre; Girne'de en ucuz suyu Çatalköy, en pahalı suyu ise Alsancak ve Merkez'de ikamet eden vatandaş kullanıyor...

Yayın Tarihi: 30/04/19 09:37
okuma süresi: 3 dak.
Girne'de en ucuz suyu Çatalköy, en pahalı suyu ise Alsancak halkı kullanıyor
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Girne Postası, ülke genelinde su kesintilerinin sıklaştığı şu günlerde Girne bölgesi belediyelerinin vatandaşa sattığı suyun fiyat araştırmasını yaptı. Yapılan araştırmadan elde edilen verilere göre Girne bölgesinde bulunan belediyelerde su fiyatları küçük değişkenlikler gösterirken, en ucuz suyu Çatalköy sakinleri kullanıyor. Belediyelerin vatandaşa sattığı suyun fiyatlarına göre yapılan araştırmada en pahalı suyu ise Alsancak ve Girne halkının kullandığı dikkat çekti.

Girne bölgesi belediyelerinin su fiyatlandırmasına bakıldığında 6 belediyenin de farklı su ücret tarifesi uyguladığı gözlemlendi. İşte bölge bölge fiyatlandırmalar;

EN PAHALI GİRNE VE ALSANCAK

Girne Postası'nın belediyelerden elde edindiği bilgilere göre, belediyelerin vatandaşa sattığı suyun fiyatlarına göre en pahalı suyu Alsancak ve Girne halkı alıyor.

Alsancak Belediyesi'nin tarife fiyatlarına göre, su faturalarında 0-10 ton arası kullanımlarda tonu 5.5 TL, 10-20 ton arası 6 TL, 21 ton ve üzeri su için ton başına 6,5 TL ücret ödeniyor.

Girne Belediyesi'nin tarife fiyatlarına göre ise 10-20 ton arası kullanımlarda tonu 5.5 TL, 21-35 ton arası 6 TL, 36 ton ve üzeri su için ton başına 8 TL ödeniyor.

EN UCUZ TATLISU VE ÇATALKÖY

Tatlısu Belediyesi ve Çatalköy Belediyesi'nin bölge halkına sattığı su en ucuz sular arasında yer alıyor. Ancak Girne bölgesi belediyelerin sattığı su fiyatları arasında derin bir uçurum yok.

Çatalköy Belediyesi suyu halkına 10 tona kadar olan kullanımlarda 4,5 TL, 10 ton ve üzeri kullanımlarda ise ton başına 5 TL'den satıyor.

Tatlısu Belediyesi 10-20 ton arası kullanımlarda tonu 4 TL, 20-30 ton arası kullanımlarda 5 TL, 30 ton ve üzeri kullanımlarda ise ton başına 6 TL ücret alıyor.

Dikmen Belediyesi 0-7 ton arası kullanımlarda ton başına 4.5 TL, 8-15 ton arası 5 TL, 16-25 ton arası 5,30 TL, 26 ton ve üzeri kullanımlar için ise ton başına 5,50 TL ücret tarifesi uyguluyor.

Lapta Belediyesi ise kademeli tarife ücret uygulamasını kullanmıyor. Belediye her ton için 5,75 TL ücret alıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.