GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ-SEN: "1 Mayıs'ta mücadelemizin nerede başarısızlığa uğradığını değerlendirmemiz gerekir"

DAÜ-SEN: "1 Mayıs'ta mücadelemizin nerede başarısızlığa uğradığını değerlendirmemiz gerekir"

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), "Emek mücadelesinin bayramı 1 Mayıs'ta hem genel bir durum değerlendirmesi yapmamız, hem de mücadelemizin nerede başarısızlığa uğradığını değerlendirmemiz gerekmektedir" dedi.

Yayın Tarihi: 30/04/19 15:02
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ-SEN: "1 Mayıs'ta mücadelemizin nerede başarısızlığa uğradığını değerlendirmemiz gerekir"
A- A A+
DAÜ-SEN'in 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajında, DAÜ'den devlet kurumlarına kadar eşit işi yapıp eşit maaş alamayanlar olduğu, Sosyal Sigorta sisteminin tamamen battığı, yıllarca çalışanların emeklerinin karşılığını yarın almama tehlikesiyle karşı karşıya oldukları iddia edildi.

Devlet çalışanlarının Emekli Sandığının tamamıyla boş olduğu ileri sürülen mesajda, DAÜ'den devlete ve belediyelere kadar her yerde binlerce çalışanın yarı zamanlı, geçici veya taşeron adı altında çalıştırılarak emeklerinin sömürüldüğü, özel sektör çalışanlarının devlet, sendikalar ve siyasi partiler tarafından tamamen unutulduğu, devlet ve özel sektör çalışanlarının pek çok yerde iş güvenliği ve sağlıklı çalışma ortamından uzak bir şekilde çalıştırılmakta olduğu iddia edildi.

İlk ve orta eğitimin özele kaydığı, çalışanların hem devlete eğitim için vergi vermekte, hem de çocuklarını özel okullara göndermekte olduğu savunulan DAÜ-SEN mesajında, "Devlet, özellikle özel sektörde çalışanları düşünerek ücretsiz yuva veya kreş sağlama kaygısında değildir" denildi.

Bekar anneler ve genelde bekar ebeveynlerin devletten hiçbir özel yaklaşım veya koruma görmedikleri iddia edilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Gençler arasında gizli ve açık işsizlik çok yüksek boyutlara ulaşmıştır. Diğer yandan devlette ve özel sektörde düşük maaşlarla çalıştırılan genç emekçilerin ev satın alabilmeleri imkânsız, ev kiralayabilmeleri ise çok zor hale gelmiştir. Devlet ise vatandaşına konut sağlama görevinden tamamen istifa etmiştir. Zengin zenginleşmekte, orta gelirli fakirleşmekte, düşük gelirli ise köle statüsünde geçmektedir"

Sendikal hareketin, devletin, siyasi partilerin özeleştiri ve objektif durum tespiti yapması gerektiği vurgulanan mesajda, mücadelenin söylemden eyleme, hayata dokunacak hale dönüşmesi gerektiği ifade edildi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.